Soja 2015.g.

Kod mene odlicno, dosta se lakse vozi jer su one krajnje motike blize traktoru i manja je greska, a ona jedna motika iza njih, ako se tera brzo, ima efekat blagog zagrtanja useva.

Badljerica , samo smo se šalili sa komentarima , ja lično se slažem da je voda samo nosač i što manje to bolje , važno samo da se kvalitetno uradi . Ovde kod mene ljudi kažu da može tako za prskanje preko lista , a prskanje zemlje da treba više vode da bi se sredstvo unijelo :haha: , a podatak koji sam pročitao sa nekog istraživanja da sredstvo na crno traži kišu od 25litara dabi se unijelo u dubinu , znači ni tu voda u prskanju ništa ne znači .

Badrljica, naravno da se salim. Nemam high tech prskalicu, sa elektronikom koja moze da ispostuje 30-40l/kj vode. Da prskam sa manjim pritiskom od 2 bara necu, a da letim po njivi i to necu, jer mi prskalica treba i za dogodine da moze da radi. Jedino cu mozda promeniti dizne na manji promer, da sa slicnim pritiskom (cca 2 bara) i brzinom od 8km/h mogu sa manje vode prskati.

Pozdrav,nisam listao unazad stranice da li je pisano o gusenicama u soji,kod mene su je izbusile kao da je tukao led .
ima li neko slicnih problema i cime prskati zelene gusenice su u pitanju a ima i polozenih jaja,otac mi rece a da sam isao uslikao bih

Poslednja izmena:
Ipak kupljen KOnzul za tretman soje. Veceras krecemo u akciju, necu da mu gatam da li ce ili nece pojesti i da obilazim svaki dan, nemam toliko vremena.

Ipak kupljen KOnzul za tretman soje. Veceras krecemo u akciju, necu da mu gatam da li ce ili nece pojesti i da obilazim svaki dan, nemam toliko vremena.
Koja je cena Konzula po L Dragane ,uglavnom ljudi ne tretiraju vec izgleda racunaju da ce se regenerisati biljka a da ce je izbusiti pre nego polete to je sigurno kod mene su je izresetale samo tako i mislio sam da je samo jedna parcela od 1ha ali je isto i na ostale 3parcele pa je veca verovatnoca da necu raditi nista a kupio sam Nurel za ovaj ha

unnamed.jpg

NS FANTAST
Za sa izgleda bolje od Apola i Maximusa....

Koja je cena Konzula po L Dragane ,uglavnom ljudi ne tretiraju vec izgleda racunaju da ce se regenerisati biljka a da ce je izbusiti pre nego polete to je sigurno kod mene su je izresetale samo tako i mislio sam da je samo jedna parcela od 1ha ali je isto i na ostale 3parcele pa je veca verovatnoca da necu raditi nista a kupio sam Nurel za ovaj ha

1550 din /L .

Danas tata bio u nabavci heije. Kupio Dynox i Okvir+ okvasivac Alteox.
Da li ce za prehranu preko lista valjati Yara 12+12+36+micro u kolicini 3kg/ha? Sinoc se malo polemisalo o tome a ja nista nisam razgovarao sa tatom, tako da je kupio ono sto su mu ponudili u apoteci:osmeh:.

Galeb, setva na 70cm, špartan (prigrnut) u četvrtak, prskan insekticidom u petak
20150607182848.jpg

a nađe se i ovoga
20150607183844.jpg

biće najverovatnije ponovljenog prskanja insekticidom u narednom periodu :sjasi:

Nazad
Vrh