Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Znaci da nebrinem ocu li prekoraciti brzinu za dobru setvu!Oko 7,5 km/h. Godinama sam sejao sa tom kombinacijom.
Ima jedna zanimljiva pricica u vezi brzine setve, ali kukuruza. Moj komsija godinama vec seje sa 549 i Livcevom sejacicon (olt,nodet) od 4 reda i svake, ali bas svake godine pred setvu kaze, citiram: "E ove godne cu voziti prvom brzinom (5 ima) u kukuruzima. Nisam prosle godine imao sklop". Mi se tu naravno malo nasalimo jer znamo da nikad to ne uradi, osim jednom. I tad, taj jedan put je zaista imao odlicne kukuruze. Ima on i ovako solidne kukuruze, ali mislim da je brzina setve kod ovog tipa masine sto se tice kukuruza ipak bitna. Kod soje se to nece primetiti pogotovo kad su dvoredne ploce akko se i malo brze vozi.Znaci da nebrinem ocu li prekoraciti brzinu za dobru setvu!
Da li je jos neko imao problema sa setvom malo krupnijeg semena soje Majevicinom Majom, skidac semena je u skroz podignutom polozaju pa ipak poneko seme poleti cim prodje pored njega?
Standardne 70 rupa, 4.5mmkoje ploče koristiš?
Auu,smanji ribu majstore,malo je to puno,zar ne misliš?Sa 539 i Nodetkom 4 reda sejem prvom na oko 1700 obr. što mu dođe oko 7 km/h i nikad problema sa sklopom setve što u soji što u kukuruzima ,i tako već 30 god.
Sejalicu sam generalno remontovao tek pre par godina a početkom 80-ih sejala i po 700 jutara godišnje.
U subotu malo falilo da iziđe,a otad nisam išao u taj krajMindjusar kako ona tvoja martovska ?