MONTOYA
Član
Dobra nodetka i sl. na 8 km/h sasvim korektno seje
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
I ja sam jeo u hodu pa sam posle shvatio da tih 5-10 min. ne moze da promeni nista... treba stati i ispostovati sebeobično i u hodu jedem kad se selim sa njive na njivu, gledam da ne dangubim bez veze,
Samo lagano, a naročito kukuruze. U soji se to neće primetiti, ali u kukuruzima još kako.
A jaoooooo jedes u traktoru....e kolega pa ja pravim svecare na njivi sve po redu.Il kuci na rucak pa kolko se uradi e bas tim recima.Kod mene u selu bila jedna familija imali zakupljen Dunav od Sr Karovaca do Slankamena preko 300kj zemlje sluge itd sve je to bilo do komunjara.Nema veze al kad pomislim na ta vremena sve se stiglo uraditi sa konjima i vilama,kosom,rezacim makazama,lopatom,motikom,šalovom itd.Nakrivim kapu otvorim fraklić i polako.................................................
Vecina ovako razmislja, al kad vidim da idu kuci na rucak i da dremnu malo onda ja stanem tih 10min.gledam da poradim i kući pa odmaraj.
Kojim preparatom ste radili dubinsko?
Pa naravno,niko nije lud da vozi brže na loše pripremljenoj njivi,ali na dobroj pripremi dobra nodetka na 8 km/h radi kao singericaBrzina je uvek bila jedan od faktora za pravilan raspored zrna i održavanje dubine setve, ove nove sejalice da ne nabrajam sigurno bolje ulažu seme u zemlju od starog nodeta, olta i kojekakvih kopija ali što se tiče rasporeda tu se nodet još nosi sa njima.Da dodam da priprema zemljišta ima uticaj na kvalitet setve a to svi znate.