Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nećeš još dugo doći će zakon kao i kod nas pa kad te opletu po džepu čuvaćeš i komšijino da ne zapali.ja fodinama palim na prumer kukuruzovinu zbog sijanja zita radim svaki godine analizu i po njoj bacam vestak i nisam nikada do sada primetio da mi se smanjuje humus u zemljistu
Veliko to jutro,ili je možda na spratSogor juce vrsio balkan, prinos 4300kg/ha a nedaleko te njive jedna od 1,5jutra dala 4000kg, to izadje skoro 2700kg po jutru
Veliko to jutro,ili je možda na sprat
A kakva je situacija bila sa djubrenjem je li sta bacano ili mozda folijarno,da li su razlicite sorte i koliko je koja njiva dobila kise a i neka njiva je verovatno pogodnija manje a neka vise za sojuKod nas je bilo takvih prinosa ove godine.
Evo kod mene na 4 njive sam imao soju a prinosi su 1.njiva1750kg/kj
2. 1950kg/kj
3. 2000kg/kj
4.2440kg/kj yus
Danas skinuo jednu sortu iz svog ogleda. U pitanju je Wendy. Opisacu kako koja sorta trenutno izgleda.
Wendy...... Nije polegla, suva stabljika, nema listova na stabljici, i izuzetno krupno zrno i jako dobar prinos.
Angela...... Skroz je na zemlji, stabljika potpuno zelena, 50 ili vise % zelenih listova, potpuno zrele mahune sa jako krupnim zrnom. i jako dobrim prinosom. Kombajn hoce da crkne pri brzini od 2 km/h.
Fantast....... Polegao skoro kao Angela, Poluzelene stabljike sa 25 % zelenih listova, zrele mahune ali nisam zadovoljan sa krupnocom semena jer je dosta sitnije od Angele i Wendy. Nisam ga jos kombajnirao ali mislim da ce prinos biti najmanji.
Trijumf...... Dosta je nizi od ostalih, nijedna stabljika nije polegla, potpuno suva stabljika bez lisca, sa jako puno mahuna. Seme standardno sitno ali prinos jako velik.
Kada budem zavrsio skidanje ogleda napisacu u procentima koja sorta je od koje bila bolja za koliko %. U pitanju je suvo ratarenje u zemlji sa kojom se moze djubriti bilo koja druga zemlja, bez djubriva od 2012 godine, i od tada soja u monokulturi. Prinose naravno ne spominjem i necu napisati jer NIJE HUMANO i ne zelim da se ubedjujemo dal lazem ili ne.