Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Zavisi sa kojom vlagom je obardjena soja dali je ekstrudirana selektrirana soja ili sa primesom i zemljom ako je radjeno sa jacom vlagom hoce da se zgrudva i dodje do problema ako je tamne boje ima zemlje ako je sve po pravilu odradjen griz (a znam da se vecina nedrzi toga) do 3 meseca moze da stoji bez problema na suvom mestu.Mada najbolje je da ga uzimate uvek svezeg.Pankin, koliko dugo moze da se cuva ekstrudirana soja tj sojin griz? I da li mora da se cuva sam ili moze odmah da se mesa sa drugim komponentama?
Pitam jer i ekstrudirana soja ima dosta ulja pa moze da uzegne.
Ne odrazi se ništa na prinos,zavisi kakva će sledeća godina biti,pa će biti takav i prinos.Hvala na odgovoru ljusha. Kako ti je rodilo posle takve upotrebe semena ? Odrazili se mnogo na prinos ?
Potpisujem,jako je mala razlika u ceni a mnogo veliki rizik.X puta sam probao setvu semena preostalog od prethodne godine i uvek ćorak.Izgubi klijavost iako se skladišti na suvom mestu.
Pokošen Apolo 3 kj 2940 kg predato i izdžakirano 16 džakova cc 50 kg što bi u prevodu bilo kada se svede na SRPS oko 1250 kg po kj .Zemlja dobra za soju u Cicijevom ataru (4-ta duž). Na izgled je obećavala više ali ne curi. 2 kj su orana a 1 kj je samo tanjirano zbog vode i tu je bilo vidno slabija.Zrno odlično izrazito krupno,nema osipanja. Komšijin Balkan izgleda 50% lošije dok parcela pored komšije izgleda 50% bolje u pitanju je Viktorija.Kod strica malo dalje (nekih 150 m) galeb izgleda odlično bar za 30% bolje. No rezultate ću znati za koji dan pa može da se uporedi. Komšija preko puta kosio malo angele i ostatak trijumf na istoj parceli kaže u bunkeru bar 300 kg manje trijumfa na krug.
selektovanje je obavezno odmah po dolasku sa njive,potom uvrecavanje i ni pod kojim razlogom da se vrece ne pomeraju do setveHvala na odgovoru ljusha. Kako ti je rodilo posle takve upotrebe semena ? Odrazili se mnogo na prinos ?