Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
ja volim ranu setvu uz punu agrotehnikuJa sam danas poceo zetvu. Nista bez kasni sorti i kasne setve
I kod mene takva situacija. Ove godine izgleda da je najbolje vreme setve bilo posle 1.Maja pa do pred pocetak Juna. Jeste da je kasnija zetva, ali su izbegle susu u fazi mahunanja i nalivanja zrnaJa sam danas poceo zetvu. Nista bez kasni sorti i kasne setve
Ja sam danas poceo zetvu. Nista bez kasni sorti i kasne setve
ti mozda imas za ugalj ja nemam.Kakav je to greh prema zemljistu kad se grejete na zetvene ostatke. Ti zetveni ostaci treba da budu hrana toj zemlji i da polako popravljaju humus u njemu, a za grejanje koristite ugalj i drza. Ya par godina (10+) ce te skupo platiti to sto se sad jeftino grejete na sojinu slamu. Bolje ulazite u eneretsku efikasnost i izolaciju i ne otimajte od zemlje hranu.
Slazem se kolega Radoslave,samo bih te ispravio oko "davanja" vise je da se taj azot "pozajmi" mikroorganizmima dok razloze slamu,kasnije uginjavanjem mikroorganizama taj azot ostaje u zemljistu.
Druga stvar je da se iznosenjem zetvenih ostataka direktno smanjuje prinos iduce godine(ne moze se videti golim okom,ali polako tone brod) tako da je puno bolji potez taj visak prinosa iskoristiti kao ogrev ili ga prodati,pa kupiti ogrev. Bas sam pre par dana slusao jednog pravog strucnjaka iz te oblasti.
Ljudi poistovecuju vremena kad su slamu i cela stabla odnosili sa parcele...jeste odnosili i vracali kroz stajnjak,dok je sad stanje u zemlji katastrofalno AKO 5% njiva dobije stajnjak 1 u 5 godina.
vise potrosis godisnje na internet i telefon nego na preko potreban ugaljti mozda imas za ugalj ja nemam.