Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ne, slobodno sej soju, ako nadjes racunicuDali herbicid sekator koji je koriscen u psenici moze da ima negativan uticaj na soju koja se seje na tu parcelu?
@strucker Kolega ,a cime je to nadjubrena njiva?Daj recept.Kod nas u ataru maksimalan prinos je bio 1200 kg/kj,a umeo je i da se spusti na 430 kg/kj,doduse na prolecnom oranju.Nas prosek je mnogo ispod vasih prinosa,izgleda da juzni banat i nije bas pogodan za soju.
1:6 u moju koristBokibole koliko placas po kg ?
Rubin se dokazao i u susnim i u kisnim godinama.Скинуте и ове касније сорте. Сејано 21 и 22.04. Рубин на једној парцели (са мање кише) дао 1360кг/кј а на другој (са више кише) 1800кг/кј.
Фантаст 1600кг/кј. Влаге није било, од 9,8-11,6%, Нечистоћа 2-3,2%.
На парцели где је била посејана и Сава и Рубин, Сава 1400кг, Рубин 1800кг/кј. То говори о разлици у групи зрења у овој години.
Иначе, Рубин је трећа година и све три године је био сасвим добар, раме уз раме са Савом (која важи за стандардно добру у свим условима овде код нас), чак и бољи, тако да мислим да је јако добра касна сорта.
Фантаст ове године први пут, прошле године на огледу ми се свидео па одмах на пробу.
Вероватно никад више. Не због приноса, нисам незадовољан тиме, већ чињеницом да се отварају махуне. А ако нека нова сорта по нечему показује гора својства него постојећа стара, чему је сејати.
Још сам и на Викторији приметио ове године отварање махуна.
Догодине, Сава, Рубин и још нека трећа за пробу, Сенка, Венера ове године лепо изгледале на данима поља, можда Идила, видећемо.
Иначе на свим парцелама је предусев углавном кукуруз, без ђубрења, са сплит апликацијом хербицида за широколисне плус третман усколисних.
Borovic svima cepa primese , sto nisi predao kod Dukele...Ja sam imao jaaaaaako velike primese kod Borovica u Beloticu, 11,7%... Majstor napravio dosta loma, a i bilo je nesto vise trave nego inace kako imam.