Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
E to me interesuje, znaci recimo 0 grupa sejana pocetkom aprila nece stici ranije od I ili II grupe sejane u isto vreme? Nije kao sa kukuruzom.
Ne tera novo,vec zavrsava karijeru,"osmudi se" mahuna deo otpadne,a deo postane kao zvaka,i ako ima zrna-bude smezurano.
- - - - - - - - - -
Ne vredi,probali smo,ali kompletne povrsine moraju...dal zbog vetra u nasem kraju(razabacao ih),ili neki drugi razlozi postoje,ali nakon prvog prskanja-opsivanja njiva,grinje sa tog dela su uklonjene,ali ne i sa ostatka...savet:svakodnevno obilazite njive,napreduju brzo...
Komsija danas vrsio soju.Sorta Fortuna.Prinos oko 800-900kg.[/IMG]
Verovao ili ne,covek je na 4,5kj imao 45m.Jel to izmeren prinos,ili sacometrija,7 avgusta ovro 9 meteri po kj,morgen malo.
Sta tu ima da se osusi kad je vlaga 10,5.Nema zelenih zrnaOvde se vidi da je prerano skinuta soja.I u preradi nece imati ni ulja ni proteina,kad se osusi i sazri imace isti oblik samo ucmanut
A kakva ce biti klijavost te soje?
Hoce li okinuti 1000 kg po kj Sava,kakvo je zrno,s obzirom da je prinudno zrenje?
trebalo bi da buda izmedju 1400-1800kg. tako i kod mene svi kukaju nema nista ja svaki dan idem i neizgleda tako napunila skoro do vrha,40 maunaNe bih ništa da prognoziram, ali s obzirom da moja soja nije videla grama veštaka i koliko ova suša već traje, meni to dobro izgleda... Ali ajde da te ne ostavim bez odgovora pucam ja i na više od 1000 kg da će tu biti... Na kraju će kazati onaj što ćuti...