Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ime ne bih rekao,ali ne znam ni sta je da ima nekoliko bas izgorelih jos gorih od te i onih de ni jedan list nije podgoreo.
Сале, Рубин је тамо, Фантаст је мало ближи селу, друга дуж од Бикићевог дола.Savle jel to kod gecinog salaša fantast i rubin?
ma nece to otici u balegu,nego nisam znao da imas zrna pa mislis kao pasulj da gazis(lupas),odma da ti kazem da od tog posla nema nista,puno ces rasuti u kosenju i skupljanju a napatices se kao crnac. 17000 ti je oko 400kg soje pa ako mislis da neces imati bar toliko da ne kazem bar 1T na tih 170 ari da bi pustio kombajn u njivu onda ne znam sta bih ti pametno rekaomislio sam to ali ima roda to ce samo da seme udje i da ode u balegu.
Prinos je po kj.Danas je drugi covek vrsio.Sorta NS Kaca,prinos neznam ali je bolje izgledala nego ona juceVajska, jel prinos po hektaru ili po jutru?
Ne tera novo,vec zavrsava karijeru,"osmudi se" mahuna deo otpadne,a deo postane kao zvaka,i ako ima zrna-bude smezurano.Pitanje za iskusnije, da li odpadaju meune ako se ne prska od grinja?I da li soja tera novo lisce kad joj otpadne lisce od grinja?Hvala.
Ne vredi,probali smo,ali kompletne povrsine moraju...dal zbog vetra u nasem kraju(razabacao ih),ili neki drugi razlozi postoje,ali nakon prvog prskanja-opsivanja njiva,grinje sa tog dela su uklonjene,ali ne i sa ostatka...savet:svakodnevno obilazite njive,napreduju brzo...Soju od grinja je potrebno bar dva puta tretirati u razmku od 7 do 10 dana ako je soja u punoj vegetaciji, oprskati zaražene delove i oko njih 20 do 30metara ali ako je soja u fazi zrenja onda nevidim ekonomsku isplativost zaštite i pomoći usevu.