zarkovmali
Član
Jel kisa moze da spere grinje ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
E laverda ne može sve da je zmaj moglo bi ovako će malo da ostane.makar 40 al da su puneupitanju nje laverda 93 godiste. slican ovom https://search.yahoo.com/yhs/search?hspart=iba&hsimp=yhs-1&type=rmds_5129_CRW_RS&p=la+verda+kombajn
koliko treba soja imati mauna za neki prinos solidan ?
šta ima povoljno za prskanje grinja al da djeluje i koliko košta
- - - - - - - - - -
jel moguće da ne zna niko
Reci ti meni komšo kolikom si dozom prskao.....koliko po hektaruJa sam radio sa "Spectin 1.8ec " to je ista aktivna materija kao i Armada tj Abamektin , a ovde je i ista cijena ta dva preparata , tj 500ml=40km.
Ista situacija i kod mene,pre neki dan obidjem i prosto sam se zacudio odakle su mahune nabrekle(donji spratovi) a danas prskao protiv grinja i vidim da posustaje polako tj pocinju i gornji listovi da zute, tako da to nece izaci na dobro posto nije bilo kise ceo mesec a nema najave neke za ozbiljnije padavineVeceras sam obišao moje soje i uopšte mi se ne sviđa ono što sam video. Nisam išao na njivu 4 dana, i ako sam ranije govorio da se moja soja dobro drži, za ova 4 dana se dosta promenula na gore. Kad je gledam odgore, i dalje izgleda solidno, ali kad se razgrne vidi se da se gro lišća osušio i otpao, a još dosta je onako svenuto što mi govori da neće još dugo. Praktično, uglavnom su još gornji listovi dobri. Mahuna ima, ali nisu još počele da se ozbiljnije pune. Utisak mi je da ako u narednih 7 dana ne dobije bar 30-tak litara kiše, biće piši propalo. Interesantno je da su neke soje u okolino mojih njiva, iako su znatno zaostajale za mojom, sad u boljem stanju od moje (u smislu da nema toliko otpalih i venućih listova). Nemam pojma u čemu je fora...
potpisujemI ja imam utisak da su kukuruzi bolje podneli ovu žegu nego soja,zato dogodine cepamo na pola -pola ove dve kulture.