Soja 2015.g.

Nekoliko slika sa jucerasnjeg obilaska soje. Sva soja je posejana na 50 cm medjurednog razmaka i na 4,4 cm u redu. Skoro na svim je baceno 100 kg MAP-a

Trijumf parcela od 5 kj:
2015-06-29-163008.jpg

Desno Trijumf 15 reda, levo Fantast, parcela od 2.75 kj za sad ne vidim razlike. Slika od 21 Juna:

2015-06-21-183407.jpg

2015-06-21-183354.jpg

Trijumf parcela od 4.5 kj (levo isto moj suncokret 5 kj)
2015-06-29-165319.jpg

Informacije sa terena:
Cena soje je u porastu(većina izvoznika kupuje na terenu), realno ne bi je trebalo nuditi ispod 38.00din/kg+PDV.

Rezultat na jesen će reći da li sejati Balkan ili Galeb a ako cena bude žnj biće drastičnog smanjenja površina u mom slučaju.

Ja sam posejao Galeb i nekako mi deluje malen,mogao je i veći biti.Možda je to još rano za zaključak ali sam postao sumnjičav za njegov prinos.Možda je Matić ipak u pravo,treba sačekati žetvu,ona će sve reći ali kad se sumnja uvuče...isto kao sa ženom!

Galeb sejem od 2012 godine.Uvek bude pristojan prinos.Dobar je jer se ne otvara kao Balkan a prošle godine je stigao za žetvu 3 nedelje posle Balkana.

Videćemo i to čudo.Par godina sejem soju i menjam semena ali za Mačvu plafon 3,3t i nikako više.Bio maksimus,gorštak,vojvođanka...Dvoumio se ove godine između fantasta apola i galeba,izgleda da dva kajanja nikad ne ginu.Ako bude dobar prinos zovem Matića u SM na ladno pivo.

Može, moj br.telefona je 064 8960069.Da čujem neku "tajnu" vezanu za soju pa da i ja dostignem 5 t i šepurim se sa ovim rekorderima iz Bačke.Makar malo zakosio i komšijske,važno je da vaga pokaže dosta.

Postoji tajna ako znas da slazes,prvo te bude malo sramota ali se kasnije naviknes,mozes cak i da se uvredis kasnije ako ti neko ne poveruje. :osmeh:

Nisam ništa nabavio.Nosim klasični telefon ništa smart i tome slično a digitalac ciknuo.Škljocam stalno ali ne postavljam tako često slike.

Nazad
Vrh