Soja 2015.g.

Ajde Ambrozija i bože pomozi prilikom kombajniranja ali zelje,pomoćnica i pepeljuga kada zaštopaju bubanj lele i kuku.

Cicak je ipak najbolji kad odrveni pa se jos razgrana.
Sojke se za sad OK drze i u zavisnosti od rokova setve i sorte nalaze se u razlicitim fazama sto se tice mauna.

Ajde Ambrozija i bože pomozi prilikom kombajniranja ali zelje,pomoćnica i pepeljuga kada zaštopaju bubanj lele i kuku.
Ambrozija pojede dosta roda. Preprosle godine sam to osetio i to dobro... Hemija je najpre unistila ili zaustavila rast korova i soja je izrasla i zatvorila redove, a negde u fazi cvetanja pocela ambbrozija da se probija kroz soju koja je bila visoka i preko 1m! Da se nije probila, bilo bi mnogo vise roda.

1zxqjdi.jpg

zx4cav.jpg

Prvi put sejem soju ali mi se cini da to ima veze sa sortnom osobinom sklapanje redova jer imam Savu ona je sklopila redove i ko suma je dok Maximus isto ko na ovoj slici kod Dragana inace obe su preko struka!

Ne place . Vlage ima dosta,a imala je i tokom vegetacije

Послато са Lenovo A5000 уз помоћ Тапатока

Gde su sveze fotofrafije soje,stanja na terenu,prestalo kurc...,svakim danom sve vise vapi za vodom,ima sansu jos koji dan ako padne neka kisa,inace,okinava,ode cena na 50 i vise dinara.

Не може свежије,сликано данас!
прошлогодишњу соју сам поставио да TomoVS види разлику максимуса у односу на друге сорте.

Не може свежије,сликано данас!
прошлогодишњу соју сам поставио да TomoVS види разлику максимуса у односу на друге сорте.

I kakva je bila soja prošle godine po sortama? Za sada izgleda da je fantast bolji ali treba sačekati žetvu i vagu!

Gde su sveze fotofrafije soje,stanja na terenu,prestalo kurc...,svakim danom sve vise vapi za vodom,ima sansu jos koji dan ako padne neka kisa,inace,okinava,ode cena na 50 i vise dinara.

Ko ti stavim slike oči će ti ispasti:osmeh:, nevalja kad staviš slike nevalja kad nestaviš slike, ako napišeš prinos nevalja (ispadneš lažov) ako nenapišeš nevalja, ajde dogovorite se šta hoćete.

MOja soja još uvjek " jadna " , nije sklopila ni blizu , al možda i ove godine opali oprobana fora sa kasnije sijanom koja dočeka Gospojinsku kišu ? Inače sve sijano od 15. maja pa naovamo .

Nazad
Vrh