Soja 2015.g.

Najvjerovatnije zanošenje nekog herbicida od komšija . Nevjerovatno je kolko daleko može da ide , čini mi se da je laudis u tome šampion , al oće i kalisto , možda i dikamba . To sam se kod mene jednom uvjerio , bilo zahvatilo skoro cijelu njivu po širini a do komšije skoro sto metara . Da je tako vidjelo se jer je moja njiva duža od njegove i listovi su bili takvi samo paralelno sa komšijinom njivom a u produžetku normalni . Kasnije al nakon možda i mjesec dana nestalo je i bila je normalna.

Nije ni slično ovome sa slika a nije ni zanošenje na jednom mjestu je sve soja 500m uokolo i pojavilo se na onoj u sredini i čelo nje (a te dve soje su najbolje od svih tamo)slikaću sutra da vidite .i zaboravio sam reći da nije bilo do prije 8-10 dana

Slažem se sa Mominom kostatacijom a što se tiče grinja još nisu uslovi za pojavu i napad i nezaboravite da grinje počinju napad skrajeva njiva i obično su to parcele koje se nalaze pored glavnih drumova (gde je prometan saobraćaj) ili u blizini drveća.

I ja sam imao tu situaciju jedne godine. Cela njiva je u pitanju, znaci automatski nije od komsije. Moze biti predusev, tj preparati koji su se koristili prosle godine. Ne znam... Ali znam da joj nece faliti mnogo. To je bilo 2012 godine, i imao sam 3 tone u onoj susi po hektaru...

Kakva su iskustva sa plamenjacom u soji i suzbijanjem ?
260zk9l.jpg

Ako imaš para na bacanje ti udri, derane oladi malo, pregorećeš ko licna, ima ona dosta lišćurine, niš nediraj, odmori malo.:ppozdrav:

Ma kontao sam da moze sa Ridomil Goldom ,ne znam koja mu je cena ,ali mi se cini da nije skup( ili bar zato sto ga u basti koristim na malo pa tako deluje). Nije mi stigla prskalica jos uvek tako da ne vredi ni da ulazim. najavili su i temp preko 30 pa verovatno nema toliko smisla :ppozdrav:

Dragane,nemoj više kačiti ove slike,nabićeš nam kompleks.Ova tvoja soja je vrh.Ima i drugih dobrih ali tvoja,,,

Pankin , a pogledaj ove slike , da ne liče malo više na taj slučaj nego te slike virusa :

images

ili još bolje u google slike ukucaj ili kopiraj " dicamba drift injury soybeans " pa vidi sve slike što daje .

Nazad
Vrh