Evo malo i moje soje iz dve parcele,jedna je 30ari,druga 15....imam na jos tri parcele,ali nisam iso na taj kraj pa nema slika,verovatno ce ih biti do nedelje....
[/URL][/IMG]
[/URL][/IMG]
[/URL][/IMG]
[/URL][/IMG]
[/URL][/IMG]Sorta 'Venera" sejana sredinom aprila,tretirana fokusom ultra i piratom,imala na 30 ari 4-5 prikolica stajskodj djubriva i dobila 2kg po aru kan u spartanju....Predusev kukuruz....
[/URL][/IMG]
[/URL][/IMG]
[/URL][/IMG]
[/URL][/IMG] Takodje "Venera' istog dana sejana,prosle godine izvezen stajnjak,pa sejan ovas,nakon toga tretirano 2x totalom,na ovih 15 ari baceno 25kg kana u spartanju,prskano 1x fokus ultra,....
Obe parcele su orane u prolece,tanjirane,drljacene teskom drljacom i setva na 70cm,sejano je mehanickom olt sejalicom,i za moju procenu posejano malo dublje,videcemo da se to ispravi naredne godine..E sad hteo sam da kazem,da ova nasa zemlja kraj MOrave nije puno losija od vojvodjanse,kao sto ovi nasi ovde da ih nazovem ratari misle,ova zemlja moze slona da rodi,samo sto ljudi ne znaju da je obradjuju,beca 200kg kana ili uree po ha i nadaju se prinosu,o predsetvenom djubretu ne treba trositi reci...
Zaboravio sam da dodam da su donji listovi zuti ugavnom u onim redovima gde je sejalica 2x provucena za probu,to je samo 4 reda..A vlage ima vec ispod 4-5cmo od povrsine