DusanA
Član
Mene ce zadovoljiti i 3,5
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Dukat,u ritu...
Imam i ja, ne znam da li je opasno. I ne znam sta je ovo, svaka mauna mi nalivena maksimala, prosle godine u ovo vreme ni pola nije nalilo.
soja je biljka sa kojom nema planiranjaDa te ubijem u pojam sa 15 t/ha, kako, voleo bih znati ???
Bice soje ali tesko preko 5 t/ha, moguce, ali jako tesko.
tropska stenica. pravi stete na mahunarkama .brzo se siri posto joj odgovara klimaSad sam dosao iz njive,pojavile se neke crno bele bube po soji,da li neko zna kakva je to sad posast i koliko je opasna?
Ma ni u prikolci nije sigurna,tek kad stavis lovu dzep onda je sigurica.Na kraju je vaga uvek merodavna želje su jedno a mogućnosti drugo za sad lepo izgleda a neka baci kao prošle godine biću zadovoljan ( tako sam se jednom nadao ekstra rodu pa mi grad preko noći uništio sve ) sad unapred ništa dok ne bude u prikolici
Ma ni u prikolci nije sigurna,tek kad stavis lovu dzep onda je sigurica.
Nema ni kod nas ovakva kao moja jer niko nije ni posejao tako ranu sortu. Uglavnom najranije su sava ili dukat. Ovo sam ja posejao experimentalno da vidimo da li se isplatiOvakve soje kao sto je paorpaor stavio sliku u nasem ataru nema,danas se navozao naokolo,soje su ogromne ,mahune nisu pocele da nalivaju (pisem za moje) ima ih dosta po mojoj proceni i situaciji na terenu mogu slobodno da kazem da ce zetva krenuti krajem septembra , najbolji utisak odaje maksimums sledi ga sava pa venera ,trijumf,apolo,dukat,balkan i na zacelju gorštak.Sačekaću kantar da kaže koja je najbolja. Da napomenem i fortunu iz postrne setve izgleda fantasticno oko 70-80 cm mahune su joj tek formirane ,slike ovih dana kada stignem.
Dešavalo se i ranijih godina da rana sorta sejana rano uhvati cenu stare.Nema ni kod nas ovakva kao moja jer niko nije ni posejao tako ranu sortu. Uglavnom najranije su sava ili dukat. Ovo sam ja posejao experimentalno da vidimo da li se isplati