Soja 2014 god

Ja juce prvi put iscupao jednu struk Galeba pored uvrtine i ima 3bocne grane a na njoj ukupno 80mahuna. Neka prosecna visina je oko 120cm. Sejana je 13.04 i vise nema cvetova. Sad samo da nalije gornje spratove i naravno da pocne zrenje. Neverujem da ce se skidati pre oktobra.

photo-0171.jpg
Dukat,u ritu...

Momo kod nas Reglona nema za živu glavu.Danas sam obišao sve moguće poljo apoteke i okrenuo brojeva i brojeva telefona da bi jedva uspeo da nađem Dessicash 200 sl po 1800 dinara litar.
[h=1][/h]

Ranije sorte koje su posejane na zemljistu koje nije zavidnog kvaliteta, polako po pectima pocinje da pokazuje zuckasto lisce. Ima tako mestimicno po ataru i moze se primetiti iz traktora. Rane sorte 00, 0 i I grupe ce poceti intezivnije da zreju i ocekujem prve otkose od 00 grupe do 5. septembra.

Bas sam hteo da pitam al vidim da je paor napisao,sorta balkan sajana 10 aprila u ritu zamljiste ekstra noseno na analizu i od juce je pocelo da zuti lisce,e sad budi pametan mislio sam da ce kise produziti vegetaciju posto je kod balkana 125 do 130 dana ,dal sam ja usamljen slucaj ili ih ima jos.

Nema sta da se iznenadite, priroda je to. Kasne sorte su jos zelene i ne misle da sute dok ranije polagano zavrsavaju. Trajace zetva dugo, rekao bih do kraja oktorba.

Momo kod nas Reglona nema za živu glavu.Danas sam obišao sve moguće poljo apoteke i okrenuo brojeva i brojeva telefona da bi jedva uspeo da nađem Dessicash 200 sl po 1800 dinara litar.
Ja sam tražio Reglon pre nekoliko ali ga nisam uspeo nigde nabaviti. Kažu da se to retko koristi kod nas pa im se ne isplati da nabavljaju jer prođe rok upotrebe pa budu na gubitku.

Kolege interesuje me vase iskustvo sa sojom "merkur"za koliko stize i kakav joj je prinos pise da je 00 grupa zrenja

Kakav reglon kakvi bakraci, jesen ce uciniti svoje nista se ne brinite.
Evo ga merkur na vrlo losoj zemlji, 2 Ha, mada ne u smislu slatine ili peska vec predhodni korisnici nisu ulagali bas nista. Samo 300 m od ove isto merkur nesto zeleniji. Bice zetva u 5 dana razlike, a da li ce biti razlike u prinosu videcemo.
Inace merkur je posejan 12.04. i sad mu je 112. dan od nicanja. Kazu da mu je vegetacija oko 110 dana.

2mz0228.jpg
[/IMG]
2u5yvd4.jpg
[/IMG]
2yxiwx3.jpg
[/IMG]

Hm, prosek, to je tako nezahvalno reci u soji. Ako i to bude prosek onda ces tuci rod veci od 15 t/ha ako uzmemo u obzir da je masa jednog zrna soje oko 0.2 g i da imas oko 400000 biljaka/ha.

Pa nisam brojao svaku stabljiku iščupao sam deset na različitim mestima u njivi izbrojao i podelio i to je prosek koji sam rekao a nemora da znači da će svaka mahuna uopšte biti rodna i neznam koliko će zrna baciti svaka ali bitno je da si ti odmah to preračunao da ubiješ u pojam ima tu mnogo promenljivih koje će odrediti krajnji rod i u ovom trenutku je nezahvalno upotrebljavati bilo kakvu matematiku da bi se došlo do krajnjeg roda

Da te ubijem u pojam sa 15 t/ha, kako, voleo bih znati ???
Bice soje ali tesko preko 5 t/ha, moguce, ali jako tesko.

Nazad
Vrh