Soja 2014 god

Ako se kod vas vec vidi razlika, sta ce biti za 7 dana posle visokih najavljenih temp. od preko 37 stepeni?! Jasno je i logicno da ce se tek na kraju videti pravi prinosi ali ruku na srce ovako kako ove godine izgleda soja a i kukuruz u nasem i u okolnim atarima nisu vidjeni vec mnogo godina, pa mozda cak od 1999 god.
Sreca u tom delu nemam soje pa se ne brinem toliko :osmeh:, salim se malo, al ovo im nece svakako prijati kud su takve jadne ... bice svasta ove godine, od poteza do poteza, od njive do njive

Ospartan juce postrni "dukat"
attachment.php

galicije83 ide kao iz vode :D a dali ce stici za vrsidbu to ce mo videti, redovan dukat naj kasnije mi izbacio mahune, cak i od gorstaka...
Ima po neki rizomski sirak pa sam hteo preci jos jednom sa Achibom, a uveliko cveta, valjda nece nista lose da se desi...

Због тога смо ми узели каћу, да би стигла најесен да се оврши.

- - - - - - - - - -

Ми смо били прешли док је била мала са хармонијем и пулсаром, сирка за сада има мало и вероватно да је нећемо прскати уопште.

PAORPAOR...jutros sam kosio trimerom malo po uvratinama,ima soje koja bas zuti,mislim da je balkan,...zp soja,ona sto se navodno ne pece , i ona pomalo..moj i kolegin gorstak...sto neko rece ,tesko ce ove godine da sazri... desna obala dunava , tik uz njega,aj zdravo

Došao iz atara ,opišao po 5 km severno od sela i 5 km južno ,ni jedna ni da počne da žuti.Baš sam mislio da hoće pošto je na suncokret dobro vidljiva ovih par dana.

Kod nas pali prvi otkosi soje.Postrna sijana redovno,prinos neznam.Rane sorte pomalo zute.

Pocetkom aprila,sejana je na peskovitom zemljistu.Neznam koja je grupa zrenja jer nije moja.

I kod mene je gušća setva sejano 3,9 cm na međuredni razmak 50 cm sorta Galeb za sada se dobro drži i ima modro zelenu boju.

NIje prskana reglonom 100%.Jedan je imao prinos 17m/kj a drugi 20m/kj,to sam cuo u selu.

20 meteri x 55din. Proda je po ceni stare i ima verovatno najprofitabilniji usev ove godine.

Nazad
Vrh