Soja 2014 god

Uradi bolje ali zapeva i traktor zajedno sa špartačem.

Pa samo nesto ozbiljnije od 539 ispred spartaca i nema brige... Mada vuce i 539 lepo ali moj spartac je onaj mali sa 2 reda.. Da je onaj sa 4 sad ne bi imao sanse da vuce koliko je tvrdo...

539 mora da vuce 1. brzom spartac od 4 reda. Mi teramo 539 sa 6x50 spartac 2 brzohodna samo kad su uslovi ok (biljka koja se para dovoljno velika da je ne zatrpa zemlja).

Tako sam i mislio... Ja ovaj sa 2 reda vucek ko od sale sa 2 brzinom,mali je spartac...

Nikada nisam sadio soju, probao bih sada, interesuje me sa dzakom od 25.kg koja povrsina moze da se zaseje, da li bi mi taj dzak bio dovoljan za 0,5ha? I koju bi mi sortu preporucili da sada posejem?

Максимус је код мене дефинитивно најбољи тренутно од пар сорти које сам узео да пробам ове године, али док не уђе комбајн у њиву не вреди писати овако напамет који је бољи од ког. Вага ће појказати који даје већи принос..

Имам и нешто балкана, јер ћале неће да одустане од њега...бем ли га не знам зашто га толко воли...

Nikada nisam sadio soju, probao bih sada, interesuje me sa dzakom od 25.kg koja povrsina moze da se zaseje, da li bi mi taj dzak bio dovoljan za 0,5ha? I koju bi mi sortu preporucili da sada posejem?
Ako bih mogao ja da ti pomognem prvo bih rekao da se soja ne sadi vec seje ::namigivanje::
Drugo, sa 25 kg semena mozes posejati maximalno 0,3 hektara ako je seme sitnije, a ako je redovne krupnoce oko 0,25 Ha.
Trece, sad se seju izuzetno rane sorte i one se oznacavaju sa 00 ili 0 grupom zrenja. Imas raznih sorti od NS instituta koje su tako rane, a za vise informacija je najbolje da ih pozoves i pitas sta imaju na lageru. Eventualno mezes posejati i neku I grupu ako ne nadjes 00 ili 0.

Sejana je 2. aprila na 3,5 cm u redu. Kada će biti za žetvu zrela niko ne zna. Avgust, septembar, ko to zna. Ako bude suše ranije, avgust, ako ne bude suša septembar.

Nazad
Vrh