Soja 2014 god

Evo moja soja na državnoj njivi niče :

DSC04576_zpsb429a969.jpg

@MomoSaric
Mozda ne vidim dobro sa slike. Reci ti meni da li si ti oprskao totalom pre nicanja taj herbarijum?

Momo jer ovo mozda strip-tils etva. Cini mi se da je samo obradjeno u trakama, bar koliko se vidi na slici.

Da naravno da sam prskao totalom , ta trava bi trebalo da broji dane , ili sam nadrljo . Neka improvizacija strip-tila. Toplo je vrijeme i bilo je vlage pa niče vrlo brzo .

Prskano je tri-4 dana pred slikanje , ali već se primjećuje na jednom mjestu gdje sam izgleda preskočio tu je zelenija trava a ova je već žuta.
Nebrinem se u vezi toga , pogotovo prije ovih vaših postova , hmmm , evo sad počinjem pomalo da se brinem , ... vata me nervoza ,... stomak mi se steže ,... a da to je zato što čekam da žena iznese ručak.

Sejano sa zitnom sejalicom na medjuredni razmak od 28 cm.

2m64cus.jpg

112czki.jpg

Bilo je velikih problema sa nicanjem. Dva dana posle setve je pala ona velika kisa i taman kada je soja trebala da izadje stvorila se pokorica od 3-4 cm. Izaslo je jedno 10-15 % a ostatak nije mogao nikako da probije. Pre neku noc je bio takav pljusak na toj parcele da kada sam otisao posle dva dana da vidim jedva sam prosao sa dzipom a nisam ni znao da je pala tolika kisa jer je u selu bilo samo 3 lit. Da nije bilo tog pljuska verovatno sada ne bi sedeo ispred kompa nego bi presejavao tu parcelu.

Da li prskati ovo ili ne??? Radio sam Inkorporaciju i prskao sam je Senkorom... Sad neznam dal da prskam opet ili ne.. Trave gotovo da nema na ovoj parceli...

052814194742.jpg

- - - - - - - - - -

A da sutra sledi spartanje... :osmeh:

Drustvo jos jedno pitanje... Lucerka mi je SVA unistana... Kukuruza za silazu mi vise netreba,istanjirao bi za 1-2 dana tu Lucerku i da posejem Soju... Da nije kasno sad za to???

Mada bi mogao da je ovrzim za stoku???? Sta mislite???

Kako bre ništa ne diraj? Špartaj to što pre!

Sutra krecem ujutru odmah na tu parcelu!!! Obisao sam je spartacem oko 20h ali mi se vise nije spartalo.. :osmeh:

- - - - - - - - - -

Drustvo jos jedno pitanje... Lucerka mi je SVA unistana... Kukuruza za silazu mi vise netreba,istanjirao bi za 1-2 dana tu Lucerku i da posejem Soju... Da nije kasno sad za to??? Sacekao bi jos neki dan sve se andam da ce da krene Lucerka ali sve manje ande ima... Vec 4-5 dana NISTA en rkece crna kao pepeo!!!

Sta mislie da ne bude aksno da se mucim dzabe??? :sta:

Nazad
Vrh