Soja 2014 god

prva tura monam+promony+okvašivač pre mesec dana (skoro sve zaustavljeno u porastu i stoji tako osim sirka iz semena i muharike) i onda pre 10-12dana Ronin. Sačekaću još par dana ali čini mi se nema leba tu...
Ja sam prskao sa monam,promoni i savazon.Sto nisi ubacio savazon u tu kombinaciju?Przi savrseno sirokolisnu travu.Za 10-15 dana idem titanikom za uskolisne korove.

Može Shale.

Talianu soju sa prve i druge slike bi ja ošpartao (po suncu) onako ljudcki pa kroz 7-10 dana još jednom i posle sačekao da sirak se regeneriše i u pun šut ga zveknuo i kraj, mislim da i sad kad ga poprskaš basagranom opet će tu nešto preživeti a prva palamida tako da te novce što si namenio za prskanje bolje da daš kopačima ili ako vas u kući ima dosta da malo prođete kroz nju pošto kad se ispara videćeš biće to druga njiva a usto nećeš se trovati i šokirati soju ponovo, soja sad treba da raste, izvini sad što ti dajem savet ali ja bi tako uradio, možda i grešim. Da dodam možeš ti nju i sad ošpartati a sutra isprskati ali kako god rešiš.:ppozdrav:

Ja sam prskao sa monam,promoni i savazon.Sto nisi ubacio savazon u tu kombinaciju?Przi savrseno sirokolisnu travu.Za 10-15 dana idem titanikom za uskolisne korove.

Nisam iz razloga što je njiva donekle čista što se tiče širokolisnih korova (predusev kukuruz pa je dobro odradila hemija prošle godine) a i jedini širokolisni korov koji dominira je ambrozija koja je zaustavljena i stoji već mesec dana i ne raste uopšte.
Sličan problem sam imao i prošle godine sa istim preparatom ali sam to pripisao kišama jer je bio svega jedan dan pauze bez kiše i tad sam i oprskao. Kad su stale kiše, podivljao je sirak pa sam ga opet prskao sa istim preparatom. Oba puta sa količinom od 1l po kj kao i sad što sam.

Topalović , stvarno šteta , imam još sjemena grupe I , ali i ja imam da presijem 5ha , nego ako može da ti pomogne , nemoraš uopšte da biraš grupu oo sada , soja ima specifičan prelazak iz vegetativne u reproduktivnu fazu , tako da sa sjetvom u junu sve grupe će u isto vrijeme da izbacuju mahune i nebrini posij šta imaš , nije uopšte kasno za soju , govorim iz iskustva.

Jutros na brzaka slikana. Posejana je 1 aprila.

5aovpj.jpg

Biće nešto od tebe derane. Zašto uvratine nisu dvaput oparane, sam te tako učio da rasturaš razor na njivi, a sin te dečiji.:osmeh:

Može Shale.

Talianu soju sa prve i druge slike bi ja ošpartao (po suncu) onako ljudcki pa kroz 7-10 dana još jednom i posle sačekao da sirak se regeneriše i u pun šut ga zveknuo i kraj, mislim da i sad kad ga poprskaš basagranom opet će tu nešto preživeti a prva palamida tako da te novce što si namenio za prskanje bolje da daš kopačima ili ako vas u kući ima dosta da malo prođete kroz nju pošto kad se ispara videćeš biće to druga njiva a usto nećeš se trovati i šokirati soju ponovo, soja sad treba da raste, izvini sad što ti dajem savet ali ja bi tako uradio, možda i grešim. Da dodam možeš ti nju i sad ošpartati a sutra isprskati ali kako god rešiš.:ppozdrav:
Sale saveta nikad na odmet.Kopača nema ja sam glavni fizičar u kući. Ta palamida što se vidi se reši motikom za 1 sat tako da me ne brine nema je mnogo više me brine što ima sitnog čička koji kreće u novo nicanje.Nažalost ne špartam soju ali nameravam samo da adekvatno spremim đpartač. IIskreno ni meni se ne prska baš zbog togo što je dva puta trovana i vidno je šokirana.

To je baabin razor,ja sam orao fergusonom plitka oranja za zito i nigde se ne pozna. :osmeh:
A uvratine nisu ni jednom oparane jer je sinu traktoristi naredjeno da ne dira nista,lepse je baabi kad ima te kocke. :cvetic:

Nazad
Vrh