Soja 2014 god

Drustvo jos jedno pitanje... Lucerka mi je SVA unistana... Kukuruza za silazu mi vise netreba,istanjirao bi za 1-2 dana tu Lucerku i da posejem Soju... Da nije kasno sad za to???

Mada bi mogao da je ovrzim za stoku???? Sta mislite???
Moj otac prekljuce preorao propalu detalinu odmah podrljao i posejao soju videcemo kako ce biti. mislim da je bolje sprmljeno nego da je tanjirao

Moj otac prekljuce preorao propalu detalinu podrljao i posejao soju videcemo kako ce biti

Ma ja nesmem ni da je orem!!!! Ako je budem izorao to NEMOZE da se spremi z asetvu nikako,bar ja tako mislim... Prpbacu da predjem tanjiracom ako treba 3-4 puta i da posejem...

Samo neznam da ne bude kasno sad... Ako ne opet Kukuruz i kraj....

Ako budes presijavao pomesaj soju sa slavolom s ili nesto slicno da je potera da sto pre izadje mada vlage ima i topla je zemlja

Neznam vredili davati pare na taj Slavol.??? Ja i moj drug smo posejali Soju u isti dan ja bez Slavola on sa Slavolom i ja nevidim neku razliku mozda ce je biti nekazem....

I nama je govorio komsija da nam predje teskom tanjracom ali mogu ti reci da je odmah iya pluga drljaca prvi put plice pa jos dva puta spremila fantasticno a ti kako god hoces

- - - - - - - - - -

Ni ja nesto ne verujem previse ali uradis sve sto je do tebe i miran si

Ma znam ja da ce i tanjiraca da spremi tu 10cm duboko siguran sam jer je to peskovito... A sad ima malo i mulja to mu dodje bonus.. :haha: Malo sale u nevolji... :ppozdrav:
Plasim se oranja u ovo doba,da to ne zapece pa sta da radim posle... Uvek se palsim toga...

Kakav plug, samo tanjiraca i gotovo. Sa plugom se garntovano nece prosipati, jos je dole vlazno, a i poprilicno je sabijeno, i od kise i od poplave.

Kakvo oranje, pa ti oreš tanjiračom.:osmeh:
Samo njom tuci uzduž i popreko i biće ok. Pa ako bude nešto od te soje zauvar je. Ja sam prošle godine sejao polovinom maja i na kraju jedina korist je bila za ovce da pasu. :osmeh: Ne moraš ići u veći trošak i uzimati Slavol s.

Nije kasno za soju ,vec je neko pisao da je sejo polovinom juna balkan i da je bila dobra,mada svaka godina je sad prica za sebe .

Imam jednu parcelu soje kojoj je predusev lucerka jesenas razorana.Nije loša,lepa i čista a imao sam jedne godine soju posejanu na lucerku razoranu nakon skidanja prvog otkosa.Bila je dobra u startu pa sve do cvetanja a onda su je napale vaši i desetkovale prinos.

Imam jednu parcelu soje kojoj je predusev lucerka jesenas razorana.Nije loša,lepa i čista a imao sam jedne godine soju posejanu na lucerku razoranu nakon skidanja prvog otkosa.Bila je dobra u startu pa sve do cvetanja a onda su je napale vaši i desetkovale prinos.

Baš zbog takvih mogućnosti sam pisao....

Evo Soja je spartana (ova parcela i jos neke jos nisam sve zavrsio)... :osmeh: Lepo se radilo ali prasina UBI!!!

052914113604.jpg

Nema veze sorta sa klijavošću, zavisi od semena ,meni se Balkan čini najlošiji (mada je i on odličan) dok mi je venera najbolja.

Ćiro čini mi se da je zdravo tvrdo_Onako sudeći po slici.

Ne pitaj... Zapeva spartac!!! Posle ovih kisa nije ni cudno.. A pored reke gde se izlila reka (nemam slike) tu je tek beton!!! Ali sam uspeo i tu da uradim kako treba!!! Samo je stradala jedna moticica na spartacu... Nije me cudilo previse..
Mozda je bolje imati spartac sa onim oprugama kao setvospremac... Mozda bolji posao uradi nego ovaj moj IMT....

Nazad
Vrh