Soja 2014 god

Za kukuruz ide 5 ali i četiri je sasvim dovoljno! A za 50 cm treba 3...

Sme samo što pre dok ima sto manje cvetnih spratova uzmi što selektivniji preparat (Kletodim) Selekt Super,Kletox,Ronin,Fargo,Rafal

U cvetanju soje nebi trebalo da se prska ali sirak se tad najbolje uništava i ja godinama prskam sirak u cvetanju soje i nisam primetio neke posledice mada nisam radio ogled a mogao bi, obično sirak u soji prskam u kasnim večernjim satima (posle 19h što kažu u smiraj dana) a što se tiče folijarne prihrane neće joj škoditi mada to ne praktikujem.

Minđušar zemlja je ravna će ga obrija bata Sale na suvo.:osmeh:

Setva 28.04. veoma retko deluje neznam sta da joj radim.
644g0z.jpg
jihv5v.jpg

Ja stvarno ne znam šta mućkaju u te kineske špecije. Haos!
Pre 10 dana poprskam nešto malo sirka Roninom i danas gledam on lep zelen i jedar. Ni da je dobio bar tačkicu na sebi ili se zaustavio. Ništa!
Završio sam sa tim stockton kinezarijama.

Neško a sčim si radio širokolisne korove i koliko dana je prošlo od tretmana širokolisni i uskolisni?

prva tura monam+promony+okvašivač pre mesec dana (skoro sve zaustavljeno u porastu i stoji tako osim sirka iz semena i muharike) i onda pre 10-12dana Ronin. Sačekaću još par dana ali čini mi se nema leba tu...

Inspektor i ja bili malo u obilasku soje,druge dve slike dukat sejan u prvoj polovini aprila dobio Wing i pošto mi se nije svidelo njegovo dejstvo dobio pred onu veliku kišu Okson,Harmoni,Pivot oko 3/4 od pune doze ,plašio sam se pune doze zbog Winga,vidim da posao nije urađen baš zadovoljavajuće ima malo palamide koja je samo dokačena i ima malog čička a i soja je donila po tamburi pogotovo u doljicama gde se zadržala voda.Sada planiram da udarim jednu dozu basagrama i šta mu bog da. Naravno dobiće nešto i za sirak. poslednja slika soja sejana i u spremljenu parcelu u aprilu niklo svašta jel je bačen stajnjak prošle godine ,totalisana i sada urađena samo leva i desna strana parcele jel je hemija ostala sa druge parcele Bentamark ,oksom,harmoni puna doza ,kroz sredinu nije praskana iako ima tragove zato što je njiva ima izlaz i sa jedne i sa druge strane pa samo prošao kroz sredinu da istresem još 10-tak litara što je ostalo u prskalici a morao sam jel sa prelazio na kukuruze.Prve dve Inspektor je omanuo nije dobro procenio da li se bara osušila u popunosti.

Inspektor mali bi trebalo da ti roka sa tim stapom par komada sto si tako vodio racuna gde gazi! :osmeh: Pa covece on je tek od sad zaposlen, mozda prvi izlazak na terenu a ti ne vodis racuna o njemu!
Bar ste se odlicno snasli sa tim lepim belim oblogama! :haha::ppozdrav:

Nazad
Vrh