MOMOSARIC
Član
Danas posijao prvih 5ha soje . Domaći Galeb . Namjerno sijem u maju , nekako mi se čini da mi bolje ispadne .
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nemoj ocekivati odgovor,ja bi ti rado pomogao da znam,a ovi sto znaju nece ti reci jer si sitan poljoprivrednik.
Na ovom forumu se samo vrti 20-tak clanova iz Vojvodine koji se ubise medjusobnom pricom,ostali kao da ne postoje za njih.Bas razocaravajuce da smo toliko podeljeni.Stavrno se izvinjam za ali morao sam da ukazem na realnost.
ne znam zasto si stekao takav utisak,ovaj forum nije napravljen sa ciljem da diskriminise bilo koga,naprotiv nego da se podeli medjusobno nauka, praksa, znanje i iskustvo. to sto si rekao da jedni te isti ljudi polemisu na forumu i da se vrti prica izmedju njih je iz razloga sto se u Vojvodini obradjuje dosta zemlje i seju razlicite ratarske kulture i ti ljudi su aktivni i u dosta tema,stekne se utisak da je tako ali nije.do sada na ovom forumu sam uvek dobijao odgovor na pitanja treba biti malo strpljiv. dosta ljudi je iz tog razloga i na forumu da potrazi savet, da iznese svoj problem. forum je otvorenog tipa za sve one koji su dobre volje prvenstveno ratare ,povrtare ,vocare, vinogradare pa i za ostale sa drugim znanjem i vestinama...
- - - - - - - - - -
koliko vidim kolega koji je trazio savet za folijarnu prihranu je dobio odgovor
Ova je pre tako 10 ak dana, solidno je bila cista pre prskanja a i sto je bilo je skinuto, sad ceka spartanje.Slavko jesi tu soju prskao pre desetak dana?
Dali postoje neka prva iskustva sa corumom.
Kod nas je kombinat razbijao setvospremacem pokoricu samo valjci rade plitko povrsinskida li bi glatki valjak razbio pokoricu? smem li ici s njim soja sejana tacno pre deset dana? sacekao bih kisu ako je ne bude isao bih valjkom .ispalo da je sejana retko jel je masina prenosila i sejala na kucice ne znam da li ce imati snage da izgura koru.