Druze nemam nameru da ti se pravdam al tako je,lagao bih sebe a ne tebe.pre objavljenog rezultata neki bi trebalo da konsultuju istinu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Druze nemam nameru da ti se pravdam al tako je,lagao bih sebe a ne tebe.pre objavljenog rezultata neki bi trebalo da konsultuju istinu.
Соја је азотофиксаторна биљка, усваја азот из ваздуха зато јој он скоро и не треба. За процес усвајања азота из ваздуха су задужени микроорганизми који се налазе у корену биљке (чувене, на око видљиве квржице). Чак шта, ако биљка има у процесу формирања квржица велике количине азота у земљи (предсетвена прихрана) може да изостане формирање квржице а тиме и способност биљке да касније усваја азот из ваздуха па се направи већа штета него корист. Тако сам читао и слушао а верујем да неко то боље зна и може да објасни јер мислим да је колега Shale почетник у овоме па ваља појаснити човеку. (Ако сам погрешио извињавам се.)Ja sam juče vro Savu, sejana 01.04 sa 100 kg uree predsetveno, na razmak 3,1, a prinos nešto malo preko 16 meteri jusa... Vlaga je bila 15 a primese 5. Veliki problem je u tome što su maune zrele a stablo zeleno, pa su kubutco a hederu značajni. Al šta da se radi, valjda će ovo što je ostalo biti bolje...
kako ljudi ubede i sebe u cuda...Druze nemam nameru da ti se pravdam al tako je,lagao bih sebe a ne tebe.
Danas mi priča čovek da je ovro Idilu 3060kg/kjDruze nemam nameru da ti se pravdam al tako je,lagao bih sebe a ne tebe.
Kod nas vrse od 25-32 meteri po jutruDanas mi priča čovek da je ovro Idilu 3060kg/kj
Ja sam se danas uverio na mojoj njivi na 4,2 kj tacno 12980kg doduse vlaga je bila malo jaca 17,a kradu najvise na necistoci imao sam je nameru skladistiti na plocu ali nisam smeo da rizikujem tako da ce mi skinuti sigurno na 28meteri po kj,inace sejana je na 70 cm bez vestaka ali je bilo stajnjaka. Tako da nije da se nisam nadao dobrom prinosu sve vreme je ekstra izgledala ali sam se svakako obradovao. u pitanju je venera i nije bila polegla kao sto su se neki clanovi zalili.pre objavljenog rezultata neki bi trebalo da konsultuju istinu.
Mi smo kosili mom komšiju veneru ,bila je prilično nalegnuta ali se dalo raditi, 2 kj čovek doneo prikolicu nosivosti 4 tone.Kako smo krenuli bilo problema sa zaglavljivanjem kombajna tako da smo kosili gde se moglo i kako se moglo ,sve u svemu pre kiše napunjena prikolica a po slobodnoj proceni bar još 30-35 parcele nije pokošeno.I ja sam se pitao odakle ispada .Ja sam se danas uverio na mojoj njivi na 4,2 kj tacno 12980kg doduse vlaga je bila malo jaca 17,a kradu najvise na necistoci imao sam je nameru skladistiti na plocu ali nisam smeo da rizikujem tako da ce mi skinuti sigurno na 28meteri po kj,inace sejana je na 70 cm bez vestaka ali je bilo stajnjaka. Tako da nije da se nisam nadao dobrom prinosu sve vreme je ekstra izgledala ali sam se svakako obradovao. u pitanju je venera i nije bila polegla kao sto su se neki clanovi zalili.
Samo se hvali,posle ćeš kukati kad arenda ode 350evra po jutru,a na večito na 12.000 ,a cena soje bude 35 din,kao pre 9godinaKod nas vrse od 25-32 meteri po jutru
Соја је азотофиксаторна биљка, усваја азот из ваздуха зато јој он скоро и не треба. За процес усвајања азота из ваздуха су задужени микроорганизми који се налазе у корену биљке (чувене, на око видљиве квржице). Чак шта, ако биљка има у процесу формирања квржица велике количине азота у земљи (предсетвена прихрана) може да изостане формирање квржице а тиме и способност биљке да касније усваја азот из ваздуха па се направи већа штета него корист. Тако сам читао и слушао а верујем да неко то боље зна и може да објасни јер мислим да је колега Shale почетник у овоме па ваља појаснити човеку. (Ако сам погрешио извињавам се.)
Данас скинута Сава, влага 12.8/13%, једва се провукао посао од кише. Сејана 10.04.2014, без хранива, 70/3.2, 23/кј.
Bogami si u pravu bice svasta ali opet sami sebi to napravimo kao i obicnoSamo se hvali,posle ćeš kukati kad arenda ode 350evra po jutru,a na večito na 12.000 ,a cena soje bude 35 din,kao pre 9godina
Kod nas je kiseloooo,i ako nema dve prihrane nema ni soje.ako je zemljište bar malo kiselo onda to sa bakterijama možeš da okačiš mačku o rep i da se prihvatiš džaka.