Soja 2014 god

za pola KJ 50 eura?

Danas mi od 12.5 KJ ostao jedan krug i nisam mogao da zavrsim jer je pala kisica od 3l. Vlaga je na Trijumfu sejanom 28 aprila 11.8 %

Pa da inace sve manje od 1kj se naplacuje pod jutro, barem kod nas inace ja vrsim po 50€ to je oko 350 kuna drugi vrše bez sjećke 450kn/kj sa sječkom 500 :ppozdrav:

Danas skidana soja, Sava, sejana 11.04. Kisa nas je oterala sa njive, nezavrsenog posla, ostalo je otprilike 1 kj, prinos oko 2500 kg po kj, vlaga 14%
2014-09-20-11.jpg

Što se tiče međurednog razmaka kod šogora samo kosili sejanu žitnom i sejanu pneumatskom na 50 cm ,znatno bolja sa pneumatskom na 50 cm.Nije baš merodavno jer je i zemlja lošija tu gde je sejana žitnom.Tačni podaci će biti jednog dana (ko zna kada) po završetku žetve ima pola- pola žitna i pneumatska i sve sorta balkan.

Danasnji posao prekinula kisa a posto iz jednog dela atara se mora proci kroz uzan most gde moraju svi sa sirim hederima otkaciti na kolica odjednom se stvorila guzva .
fotografija0314.jpg
fotografija0316.jpg

fotografija0319.jpg

16iiqv5.jpg

I nas je uhvatila na njivi, skinuli do tad oko 15 j, namestalo se namestalo i odjednom ko iz kabla. Vlage su malo skocile na ovo danasnje vreme u prevoj turi 15,3 u drugoj 14,4 %, sa jucerasnjih 13 % ...
Imao sam cast u silosu da vidim soju sa 26 % vlage i 16 % necistoce :osmeh:

U taj silos nije, samo je pustena kroz selektor i vracena gazdi. Usput je napunjena dzambo vreca ambrozije , za neverovati. NA nije mi poznat domacin ... al ima nas stvarno svakakvi :sta:

Koliki je sirok tu most?
Širok je cirka 4m možda koji cenat više manje ne sigurno
Srećni smo da imamo i takav most, nažalost u lošem je već stanju nije ni čudo jer prolaze reperski kamioni sa neto repe 30+ tona,
to nam je jedini most na kraj sela i ima letnji put do Stepanovićeva, neki što nemaju kolica idu na Kulpin što dođe 4km most od mosta, malo skrenuo sa teme

Juce sam istarirao prikolice ovogodisnji rod soje kod mene po jutru 3030 kg,i ja sam se prijatno iznenadio.

Danas sam poceo da radim Soju vlaga je malo skocila od juce (danas ceo dan bez sunca a zatim i kisa) juce je vlaga bila 13% a danas 14%.. NApravio dva ipo kruga i kisa me prekinula...
Ovako odokativnom metodom ja mislim da cu biti zadovoljan rodom jel ipak preve godine radim sa sojom a rod ce sigurno biti oko 3000-3500kg po hektaru koliko mogu ovako odka da procenim na osnovu sto sam uspeo da pokosim,mozda bude i vise na drugim parcelama jel je ova ipak bila u vodi i ima redova koji su se sasusili ...
Danas radio jednu parcelu koja je malo bila zakorovljena (jednim delom) bila je u vodi pa voda svasta nanela.. Ali nije strasno,nisam je uspeo zavrsiti... :sjasi:

Sta ce biti sa tom Sojom kad ima 26% vlage??????????? Pa to ce da se uplai u prikolici preko noci!!!!!!!!!!!!!!

Nazad
Vrh