Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Imam ja jednu takvu parcelu od 0,5kj, oprskana s dozom da sam soju spalio a ambroziju potako na rast i soja se oporavi ja okopam sve, sav korov počupam dođem za 10 dana ono opet korov počupam sve ponovno s korjenom sve, dođem ono ambrozije cudo jedno poludio sam, i kupim totala i poprskam to sve da bi mogo uc kombajnom u to vidio sam lane zakorovljena soja da se skida bez brige kada se oprska i korov ugoriBezveze,pa nek se pise kako treba,a ne u te "backe" mere.
Inace,jedna domacinska soja.
![]()
Neznam kako ce je uraditi samo.
Imam ja jednu takvu parcelu od 0,5kj, oprskana s dozom da sam soju spalio a ambroziju potako na rast i soja se oporavi ja okopam sve, sav korov počupam dođem za 10 dana ono opet korov počupam sve ponovno s korjenom sve, dođem ono ambrozije cudo jedno poludio sam, i kupim totala i poprskam to sve da bi mogo uc kombajnom u to vidio sam lane zakorovljena soja da se skida bez brige kada se oprska i korov ugoriBezveze,pa nek se pise kako treba,a ne u te "backe" mere.
Inace,jedna domacinska soja.
![]()
Neznam kako ce je uraditi samo.
Peet koje crne primese u onoj čistoj i zreloj soji?
To je kvadratni fat i u jedno jutro ide 1600 kvadratnih fati. Bilo je vec na forumu neke rasprave oko toga. Mislim da je jedan fat oko 1,91 m , tako nesto, i onda je duz sto zovu kod nas 200 fati, to jest 382-3 m.
Mene jedan koperant napada da mu idem danas vršit 0,5kj soje, i oso sam fala Bogu ovršio mu taman prije kise vlaga mu je 16%, navršio mu 12m, odmah sam skuzio da je vlazna cim sam uso u nju pošto mi je naprijed na puž znalo namotat, al on nece da ceka a taman je subota pa sam zaradio nekih 50 evrica imam za pijanku veceras![]()
Kaže mi komšija (koji je kombajner) da Sava ove godine ima manji gram od kasnijih sorti (Morava, Vojvođanka). On jako dobro procenjuje koliko je kg u prikolici spram količine i npr. u njegovoj prikolici bi potpisao da je vagon, a bilo je 87 meteri Save. Kod Morave mu je procena bila tačna...
Takođe, jedan drugi kombajner primećuje da ove godine više daju soje sejane na 50 cm u odnosu na one sejane na 70cm.