Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Imam ja jednu takvu parcelu od 0,5kj, oprskana s dozom da sam soju spalio a ambroziju potako na rast i soja se oporavi ja okopam sve, sav korov počupam dođem za 10 dana ono opet korov počupam sve ponovno s korjenom sve, dođem ono ambrozije cudo jedno poludio sam, i kupim totala i poprskam to sve da bi mogo uc kombajnom u to vidio sam lane zakorovljena soja da se skida bez brige kada se oprska i korov ugoriBezveze,pa nek se pise kako treba,a ne u te "backe" mere.
Inace,jedna domacinska soja.
Neznam kako ce je uraditi samo.
Imam ja jednu takvu parcelu od 0,5kj, oprskana s dozom da sam soju spalio a ambroziju potako na rast i soja se oporavi ja okopam sve, sav korov počupam dođem za 10 dana ono opet korov počupam sve ponovno s korjenom sve, dođem ono ambrozije cudo jedno poludio sam, i kupim totala i poprskam to sve da bi mogo uc kombajnom u to vidio sam lane zakorovljena soja da se skida bez brige kada se oprska i korov ugoriBezveze,pa nek se pise kako treba,a ne u te "backe" mere.
Inace,jedna domacinska soja.
Neznam kako ce je uraditi samo.
Peet koje crne primese u onoj čistoj i zreloj soji?
To je kvadratni fat i u jedno jutro ide 1600 kvadratnih fati. Bilo je vec na forumu neke rasprave oko toga. Mislim da je jedan fat oko 1,91 m , tako nesto, i onda je duz sto zovu kod nas 200 fati, to jest 382-3 m.
Mene jedan koperant napada da mu idem danas vršit 0,5kj soje, i oso sam fala Bogu ovršio mu taman prije kise vlaga mu je 16%, navršio mu 12m, odmah sam skuzio da je vlazna cim sam uso u nju pošto mi je naprijed na puž znalo namotat, al on nece da ceka a taman je subota pa sam zaradio nekih 50 evrica imam za pijanku veceras
Kaže mi komšija (koji je kombajner) da Sava ove godine ima manji gram od kasnijih sorti (Morava, Vojvođanka). On jako dobro procenjuje koliko je kg u prikolici spram količine i npr. u njegovoj prikolici bi potpisao da je vagon, a bilo je 87 meteri Save. Kod Morave mu je procena bila tačna...
Takođe, jedan drugi kombajner primećuje da ove godine više daju soje sejane na 50 cm u odnosu na one sejane na 70cm.