Soja 2013.g.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Malo semena se troši jer je relativno sitno seme. Ja sam počeo proletos sa 32-33kg po jutru pa mi se to učinilo malo pa sam povećao kombinaciju na 37-38 kg/kj i slika od gore je baš od te veće kombinacije.
Ranije sam sejao vojvođanku, veoma lako se kosi u odnosu na gorštak a zašto sam je izbacio iz sortimenta ne znam ni ja sam???

Soja moga oca..sorta je Rubin

c8yo.jpg

2vh8.jpg

91pj.jpg

e3p0.jpg

Imam pitanje.Pošto nisam iz krajeva gde se seje soja, interesuje me ukoliko bih posejao 10tak ari soje, čime se to vrši? Neki poseban kombajn ili mogu i kombajni za žito? Mislim da sam pročitao negde da mora da se odradi podešavanje na vršalici,kada se vrši soja.Pitam,jer ne znam da li bi neko sve to uradio da mi odradi tih 10 ari soje.

Soju mozes vrsiti sa istim kombajnom kao i psenicu bez ikakve adaptacije jedino malo popustis korpu(dob, vrsalicu, dres).

Pitam onako da ne kazem radi reda,jer znam da mi je lane jedan cika posle NS prezentacije pokazivao svoje njive i onda mi ukazao da je jako bitno nisko kosenje jer ti prvi spratovi imaju krupno zrno.

Pre ce biti da je razor u pitanju a kosa siroka pa hoce da se desi da nekopira dobro

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh