Bubu
Član
To je kosa od 4,2 do 4,5m, vidi se da kombajn hvata 6 redi samo sto kombajn nije Zmaj. Kad je njiva spremljena kako treba, ja sa hederom od 5,4m obrijem do zemlje.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja jos nisam cuo da je neko ranije sorte ovrsio i prebacio 1000 kg. Inace verujem kada ljudi kazu nesto ali ove godine u lovecke price o 2 t/kj necu verovati.
@cicimoric jeste primenjivali nesto od djubriva?
Bolje se ne igrati bez navodnjavanja i drzati nekog optimuma od 20ppm/100g zemlj.Biljka za formiranje prinosa traži pored azota, odgovarajuću količinu fosfora, kalijuma i mikroelemenata. Ako neko ima veoma siromašno zemljište sa npr. 3 ppm/100g zemljišta fosfora i 12 ppm/100g zemljišta kalijuma naravno da neće imati isti prinos kao neko kod koga je sadržaj fosfora i kalijuma npr. 30 ppm (u uslovima navodnjavanja). Ta priča kako soju ne treba đubriti kod nas pije vodu jer soju niko ne gaji u intenzivnim uslovima, a ko je navodnjava itekako treba da đubri i da iz nje izvuče maksimum.
I ja sam imao Savu,juce kosio,18oo kg po k.j ali na drugim parcelama kod prijatelja prinos oko 14oo kg.Nisam bacio ni gram vestaka samo Kristalon kada sam tretirao korov.Ja sam imao prinos 1700kg po kj. sorta Sava.. Za par dana kosim jos Rubin, i Gorstak