Soja 2013.g.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam danas pokosio nepunih 6.5kj prinos 8500kg soje vlaga 11%primese 6 bilo je zelenih mahuna malo u ponedeljak nastavljamo,nemam sta reci za prinos takav je kakav je jedino ako cena bude realna i to nekih 45 dinara onda ce mi ostati bar za ladno pivo
Suska se neka veca cena od 45,mozda tu bude i malo vise od ladnog piva:ppozdrav:

Cujem i kod nas je danas tako nekako oko 1300 kg/kj koseno. Bice jako, jako sareno sa prinosom i bukvalno od njive do njive ce se razlikovati. Ne znam jos sta da ocekujem.

Danasnji obilazak, mislim da cu je skinuti za vikend, ostace na lageru dok ne bude neka pristojna cena, a ja licno mislim I da ce biti, posto soje I nema bas previse
2013-09-05-4.jpg

koliko moze da rodi otprilike po KJ ako na jednoj biljci ima preko 40 mahuna, pa do 100 mahuna.neka je prosek 60 mahuna???????ima drugar par lanaca pa me pita,sta da mu kazem????
2d8gr5w.jpg

- - - - - - - - - -

30mtohf.jpg

Ja sam danas pokosio nepunih 6.5kj prinos 8500kg soje vlaga 11%primese 6 bilo je zelenih mahuna malo u ponedeljak nastavljamo,nemam sta reci za prinos takav je kakav je jedino ako cena bude realna i to nekih 45 dinara onda ce mi ostati bar za ladno pivo
Ja sam komsija mislio da ce te vi imati nabolju soju,cinilo mi se da je samo kod vas pala bolja kisa letos. Stalno je nesto sevalo,oblaci,kada pogledam iz mog sela.A evo vidim da bas nije tako.

Ja sam komsija mislio da ce te vi imati nabolju soju,cinilo mi se da je samo kod vas pala bolja kisa letos. Stalno je nesto sevalo,oblaci,kada pogledam iz mog sela.A evo vidim da bas nije tako.
Iskreno i ja sam mislio da cu imati bar 20m po kj tako mi je soja izgledala od starta sve do onog vrucnog talasa al na kraju prcccccc...Sledece godine ce mozda bolje roditi

Jer pravio neko mini oglede? Koliko čitam o prinosima izgleda da je Sava najamje podbacila

Imam ja jedan mini ogled. Gorštak 7kj, Viktoria 4kj i Trijumf 9kj. Još je zelena, mislim da još deset dana neću moći da je radim. Svuda je ista agrotehnika, i sva je posejana isti dan 27.04.. Čak sam po jutro od svake tretirao Ekobooster-om, da vidim da li je šećerna vodica ili stvarno deluje. Što se tiče Save, mislim da treba malo sačekati i videti ostale, mada ne sporim da je dobra sorta. Još da dodam, Trijumf mi se na oko najviše sviđa, a videćemo šta će reći vaga.

Booster-om sam radio 29.06., soja je bila tolika da sam jedva prolazio kroz nju. Javljam rezultat obavezno. Količina je bila 1,25l/kj.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh