Soja 2013.g.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zabaljci su danas poceli da skidaju soju,prosek 5 meteri po lancu,e toliko o najavljivanom rodu.

Nemam ja zašto da se iznenadim, biće kako bude ali 5 meteri po kj neće biti sigurno (bar kod mene) sem ako je led ne omlati, cena je problem.

Soja je biljka kod koje je ljudski faktor najmanje bitan. Na poljoprivredniku je da je poseje i da je spasi od trave, a na prirodi je da ugreje dva dana i sve sprzi. Cista lutrija, izabrati grupu zrenja i vreme setve.

Ns ogled soje na putu St.Pazova -Inđija , koliko sam mogao da vidim sve sorte su podjednako požutele bez obzira na grupu zrenja ,nebih nijednu posebno izdvojio na svim ima malo mahuna jedino možda Sava iznenadi pošto je zrno baš krupno , moj lični utisak je da soje ove godine izgledaju baš jadno ::lose::

alg0uo.jpg

255ibzo.jpg

Хмм, ово је занимљиво. Подједнако пожутеле. А на мом "Огледном пољу" очигледна разлика, Сава се прошарала а Максимус још потпуно зелен. Јена парцела, иста агротехника што претпостављам и да је овде.
Логично питање, да ли је иза те табле посејана баш та сорта или да ли је у мом џаку била соја која је писала на њему???:osmeh:

Kisa za soju.

2aaimo0.jpg
Pogledajte kako telefinske i ko zna kakve antene,nacickane na titelskom bregu odbijaju oblake,mi smo tacno usredini tog kruga.I kome se zaliti od maja do sad svega par litri.

@ savle @ mamara proletetos kad sam zvao ns intitut za seme soje rekli su mi da jedino imaju Viktoriju sa klijavošću preko 80% a ovo drugo slabija klijavost , pa ko zna možda ljudi sve posejali Viktoriju samo pokačili različite table :ideja: :haha: . Vidi se razlika u sortama ali buni ovo što su sve podjednako požutele.

Evo jedna soja iz mog atara suva ko barut gazda zaboravio da je ovrši .

mblod3.jpg

Danas išla za Suboticu soje nema puno u ataru a gde ima nije tako izgorela. Kukuruza ima dosta ,on je gotov. Što bi rekli reš pečen.

Danas u nasem ataru u 5 duzi ugledao sam jednu parcelu koja je sprzena kao sa brenerom. Skoro da nije otpao ni jedan list sa biljke a sprzena od glave do pete. Ima par mahuna a zrno skoro nikakvo. Moze slobodno da je skida sa niskom vlagom a rod nece preci 400 kg. sigurno. Pre 3 nedelje sam napisao cini mi se o rodu soje kod nas koji nece preci 1000 kg. Bice nezgodno!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh