Soja 2013.g.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
I kod mene je Galina na 70 sejana sa normom od 34 kg/k.j semena.Za sada se odlično drži ali joj ne bi škodila kiša.

Ja jedino sto znam da cemo sledece godine redukovati sklop. U svakom slucaju, ako je soji lepo ona ce se sama razgranati. Mislim da soja moze nedostatak sklopa i do 25% da nadoknadi grananjem.

U pravu si , suprotno od kukuruza , totalno nadoknadi sklop . Sijem na 70 , al prošle godine bila klijavost katastrofa , stavim na 4-5cm i niklo 50-60% , ove godine stavim na najgušće , a ono niklo svako zrno.::jako_besan::

Ja jedino sto znam da cemo sledece godine redukovati sklop. U svakom slucaju, ako je soji lepo ona ce se sama razgranati. Mislim da soja moze nedostatak sklopa i do 25% da nadoknadi grananjem.

Мислим да је на НС институту рађени огледи са склопом до 320000 бињака/ха за оне које је препорука 450000 без драстичних промена приноса тако да ѕоја јако добро надохнади евентуални недостатак у склопу.

Sa danasnjeg terena!!!!!!!!

abcd0052.jpg
[/IMG]
abcd0055.jpg
[/IMG]
abcd0057.jpg
[/IMG]

Kod nas danas komšija ovršio nepuna 2 hektara soje NS Fortuna prinos oko 1500 kg po k.j. vlaga 14%.

vec? :sta: auauaua ... jes solidan, tj super, al mi nesto rano, mi smo najranije ikad radili za 18, 19 avgust

Jel moguće , nisam nikad čuo da može tako rano da stigne , čak teoretski nebi trebala jer sv kreću da cvjetaju skoro isto bez obzira kolko je rano sijana , navodno tačno "zna" kad bude prvi kraći dan od prethodnog (krajem juna jel tako ) i onda ulazi u regenerativnu fazu . Mora da je ili prinudno zrela zbog nečega ili je možda prskao nečim.
Možda je cijena u pitanju.

Prska se reglonom tamo gde ima trave i nemoze da sazreli

- - - - - - - - - -

a totalom nemoze se prskati zato sto ce misliti da je modifikovana kada je budes predavao jer se radi test na glifosat barem ja mislim

Total bi trebalo da se jako brzo razgradjuje , i nevidim što nebi moglo , osim ako je to što ti kažeš . ( ili ako total kod talianu nebi djelovo :osmeh:) .
Kolko košta inače primjena reglona?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh