grunt
Član
Bas tako
PEET potpuno si u pravu,ako ne padne kusa u petak ode mas u propast,ova ranije se nece formirati a ova kasnija nece dobro naliti bice zakrzljalih zrna.
![Haha :haha: :haha:](/styles/default/xenforo/smilies/poljoinfo/haha.gif)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Neće bolje proći ni raniji rokovi setve. Ranije sam napominjao da će maksimalni prinos biti 2500 kg/ha a sada tvrdim da će 2000 kg/ha biti premija ko bude imao. Treba otići posle podne u soju i videti kakva je to patnja sa visokom temperaturom i vrućim vetrom, a kiša koja bi eventualno pala u Ponedeljak mislim da mnogim sojama neće biti od koristi.Vec sam rekao, kasniji rokovi setve ove godine nece roditi 1000 kg/kj ovo govorim za nase atare ovamo a isto vazi i za ostale ukoliko ne padne neka dobra kisa.
Idi u Čurug kod Kuprešaka i Limuna nek te malo lade,pa čuj i ostalo,ta cena se čula i na forumu a vi u Čurugu borite se da to i ne bude mi u KAĆU ne pravimo cenu ,a vaš Steva bogami ima udela u tome samo što ne znateUz dužno poštovanje prema članu Sajkaska, poručio bih mu da malo manje loži na Forumu, nije red na ovu vrućinu.
Ove godine je pasulj ( za neupućene takođe mahunarka ) rodio ko nikad a najviše zbog ranije setve i kraće vegetacije , pasulj je za vreme cvetanja imao idealne uslove i za vreme nalivanja zrna dok je soja zbog duže vegetacije ušla u nepovoljne vremenske uslove najviše mislim na vlažnost vazduha tačno se sećam pošto sam pratio svakodnevno vlažnost vazduha se kretala od 54 do 73 mereno oko 5H ujutro temperatura je bila oko 30-33 ali to je bilo dovoljno da cvetovi odpadnu, tako da ovaj paorpaorov post ima logike.Kao i u kukuruzu, najbolje ce biti rane sorte ranije posejane. Kasne sorte su u velikom problemu trenutno.
Ne delim misljenje sa tobom,ali sacekajmo zetvu,pa cemo divaniti...Kao i u kukuruzu, najbolje ce biti rane sorte ranije posejane. Kasne sorte su u velikom problemu trenutno.
Idi u Čurug kod Kuprešaka i Limuna nek te malo lade,pa čuj i ostalo,ta cena se čula i na forumu a vi u Čurugu borite se da to i ne bude mi u KAĆU ne pravimo cenu ,a vaš Steva bogami ima udela u tome samo što ne znate