Camel Driver
Član
Kod mene je mnogo leptira u soji a nije admiral nego kao moljac. Sta kazete prskam? Nisam mogao da slikam sutra cu da uhvatim jednoga.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Јесте, тако некако, били су листови смежурани, скупљени. Чак сам помислио да је некаква болест, гриње. У пољоапотеци ми рекоше да је мало рано за то али да је било случајева, да је могуће. Међутим оставио сам је још неколико дана и попрскао биолошким ђубривом и врло брзо је дошла себи.Dal se sjećaš da su ti listići kad je "gorela" i mučila se bili često kao srcoliki , tj vrh im nije pravilan :
![]()
Castis pivo,ako si pogresio?Kod mene ih nema da kucnem u drvo.U atarima gde mi je soja ja sam jedini sa sojom pa je možda i to razlog što ih nema.Kod vas ima baš dosta parcela sa sojom.
Staropazovčanin u Subotu smo prošli pored te parcele sa sojom pa mi se čini da ste vi čučnuli prilikom slikanja ili stali u neku rupu.
Ja preferiram raniju setvu,bar tako mi se pokazalo bolje.U temi Dekalb hibridi napisao sam to da se ova godina razlikuje od prosle u rokovima setve. Prosle godine i sto se tice kukuruza a narocito soje, setva do 10 Aprila je bila tragicno losa u poredjenju sa rokom setve od 1 do 20 Maja. Dok ove godine sa sigurnoscu mogu reci bar sto se tice nasih atara ovde da ce prvi rokovi setve biti mnogo rodniji od kasnijih rokova. Ovo se sad desava nakon nekih 7-8 godina kad je u kontinuitetu kasnija setva bila mnogo bolja od ranije. Ranija setva vec ima popunjene mahune dok kasnija je ili jos u cvetanju ili sa praznim mahunama a po ovom vremenu i sa samo 3 l kise po m2 od pre neki dan tesko da ce ostvariti rod od bar 1300 kg/kj a vrlo moguce i manje. Ovde stoji i to da naredne 2 nedelje su vruce i suve ko barut.
I kod nas kao da se istopila,les ogroman ali mnogo praznih mahuna,neće se ovajditi grobari kako su misliliSmanjila se soja za ovih par toplih dana.![]()
Lozi izgleda cokanje jer je jako toplo![]()