Soja 2013.g.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Данашњи обилазак:

НС Сава:

НС Рубин:

НС Рубин+Ана (6 или 7 репродукција), лево на слици је Ана, можда се и види прелаз, чак је бујнија и виша од Рубина (фабричко).

Ова парцела је била најгора од свих, изгледала пре два месеца овако:

сада овако:

Доста дуго је боловала од земљишног хербицида, чак је и лист увијала као да је гриње нападају, попрскана Биофор-ом и сада солидно изгледа, извукла се.

Isti slučaj kod mene kao ova zadnja , borila se dugo sa zemljišnim herb. a sad dobro izgleda . Ako može pitanje koje si zemljišne herbicide koristio i kakva je zemlja , klasa , ph i sl ?

Sad je kljucni period za soju, sad pocinje sa nalivanjem zrna. Ako u avgustu padne neka znacajnija kisa veca od 40 l mozemo se nadati rodu preko 1500 kg/kj , ali ako padne mislim da nema sanse da prebaci 1400-1500 kg/kj max.

@momosaric Конкретно за ову последњу парцелу, земља је прве класе, по последњим анализама ph 7,42 (KCl), 8,22 (H2O), а сву соју сам третирао само Мистралом и погрешио што нисам додао и Ацетохлор понајвише што су њиве остале закоровљене са "Керећим грожђем" (не знам како је званичан назив за биљку са малим црним бобицама која највећу штету направи у вршидби тако што офарба зрно) и са још по неким коровом.
Ако би гледао податак о киселости земљишта извукао бих закључак да на киселијим земљиштима соја боље подноси тај тип хербицида.

Dal se sjećaš da su ti listići kad je "gorela" i mučila se bili često kao srcoliki , tj vrh im nije pravilan :

images

2013-07-22-183211.jpg

Slika od pre dve nedelje kad sam je cistio.Mada jos nije skroz ociscena.
Merio sam visinu,130-140cm,vecina je polegla,mada me to ne jedi,jer sam vec jednom imao polegnutu i prinos od 2750kg/KJ,ali sada nema sanse da bude toliko.
Broj mahuna je razlicit,od 50 do 110,ali nemaju sve unutra zrno,mozda je jucerasnja kisa spasi,ako vec nije kasno,vaga ce pokazati,ako dospe do ruke.

Jesu li to možda oni beli?Juče sam obilazio soje i nisam naišao ni na jednog ali danas kada sam kosio lucerku u njoj ih ima more jedno.

Kod mene ih nema da kucnem u drvo.U atarima gde mi je soja ja sam jedini sa sojom pa je možda i to razlog što ih nema.Kod vas ima baš dosta parcela sa sojom.
Staropazovčanin u Subotu smo prošli pored te parcele sa sojom pa mi se čini da ste vi čučnuli prilikom slikanja ili stali u neku rupu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh