Soja 2013.g.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nece se nista desiti jerdino ce biti problem kako pokuiti rod. Najverovatnije ce morati biti montirani podizaci.
Soja koja je tako ostecena je oslonjena na zemlju jer se savila od tereta, bas sam to posmatrao, ali zato ima daleko vise mauna od one koja je presevana. Na toj nema ni jedna mauna do danas, ali bukvalno. Meni je led ostetio oko 40 kj soje od koje je potez prema Gadobri najvise stradao, nekih 9 kj. Uglavnom sam zadovoljan sa oporavkom, cak neke soje izgledaju fenomenalno i bolje od onih koje nisu ni blizu videle led. Soja ostecena od leda ima bar za 20 % vise mauna i razgranata je daleko vise od one u redovnim uslovima. Ima ove godine potencijala za prinos, ali ako bih ovog momenta trebalo da ga procenim rekao bih oko 1500 kg/kj.

Sto kaze Radasin dobro si skroziro situaciju,ja sam presejao 30jutara a isto bolje da nisam,a tamo gde su mi procenili 50 posto bas tako trenutno i nosi oko 1tone

- - - - - - - - - -

Sto kaze Radasin dobro si skroziro situaciju,ja sam presejao 30jutara a isto bolje da nisam,a tamo gde su mi procenili 50 posto bas tako i nosi oko 1tone

Slike moje soje
cam00040.jpg
cam00042.jpg

- - - - - - - - - -

Treba joj kise!

Još da nagovorim moju ženu da stane u soju da je slikam pa da vidite , al biće teško , stalno govori kako je državni poso zakon , jedino da slažem da mi ispo novčanik tamo .:haha:.

Neznam gdje je ta Sutjeska , a tamo jedino imam jednog pašu u Sivcu .

:osmeh: Ova je na boljoj zemlji ali ne u našem ataru.Na ovoj parceli ništa sem soje ne uspeva pa od prošle godine ide monokultura.

Maticu na koji razmak je sejana i kada? Moja Galina ima dosta mahuna i pocela je nalivati zrno, ali dosta donjeg lisca se susi i otpada i nekako je sitna, nije ni redove zatvorila kako treba, mislim da smo preterali sa gustinom.

Međuredni razmak 70 cm.Po broju isejanih zrna izašlo je okruglo 34 kg/k.j semena.Zrno je bilo jako sitno,malo krupnije od pirinča.
Picture 005.jpgPicture 004.jpg
Ovako je izgledala pre 2-3 nedelje.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh