grunt
Član
Ja sam moju ospartao drugi put,kad sam posle dva dana otiso da vidim kao da je neko djubrio soja bukvalno buknula!voli spartanje strasno.Spartacu dokle god budem mogao uci u nju.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kod nas je haos koliko je malo mahuna bice rod u pm,,
Tesko da je neko posejao ove godine 1. aprila.Ovi moji po selu kazu vid kakva ti je soja a ja posejao 1 maja,a oni 1 aprilaja cutim i kazem jebi ga neko je preko noci oprskao i eto sad pati,a soja kao grom.
Mi sejemo soju od 98g,ali ovako nesto nismo do sada imali,na sta tacno sumnjate jeste vi imali nesto slicnoMarko ima tu pre neko gljivično oboljenje sem ako je led nije tukao pre neki dan.
Znam da je uvek bilo bolesti ali se nije nikad tako lomila,sve je kako si opisao ali ni na jednoj njivi prosle godine nije bila soja iovo je masovna pojava po celom ataru ali izgleda ljudi ne obracaju paznjuMarko uvek je bilo bolesti u soji, predpostavljam da ti se pri dnu stabla (takoreći na izlasku iz zemlje) lomi soja na dodir ili je vetar lomi a to je obično mali procenat i bitno ne utiče na rod, na stabli se vidi da je kao pregrižena onako braon boje a nekad i crne, neke i tako prelomljene nastavljaju da vegetiraju pošto nisu u potpunosti u prekidu, ako je mali procenat nesekiraj se ali dogodine promeni kulturu.