MOMOSARIC
Član
Jel dobijala išta djubriva ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Gledam sto manje da poslujem sa njima. Muljaju dosta narocito sa sojom. Gledam da sto vise nabavljam negde drugde posto uzimam na veliko. Skoro sam uzeo 1 tonu sacme u komponenti, ono je na sve lici samo ne na sacmu. Izgledalo je kao mesavina prekrupe i kostanog brasna.IMT577dv...zar nemas komponentu ,kod tebe u komsiluku...ja sam sa njima kooperirao prosle godine..raspitaj se
Evo ja ću da ti odgovorim... Pošto mi je zemlja dosta siromašna, fosfor je oko 5mg/100g a kalijum oko 20 mg/100g zemljišta pre setve sam dao 350 kg/ha 3x16, i naravno seme sam tretirao sa nitraginom.Koliko i kog djubriva bacate na soju?
Od prilike tako, osim ako se radi o izuzetno isposcenom zemljistu. Bitno je da bude vlage u momentu nicanja i nalivanja i da bude relativno cista.Više puta se ovde polemisalo o djubrenju soje, i većina učesnika se složila da djubrenje nema velikog finansijskog efekta. Soja rodi taman toliko više koliko košta djubrivo.
Potvrđujem , čista soja + vlažnost vazduha u periodu cvetanja i jedna dobra kiša pre nalivanja zrna i prinos je zagarantuvan nama tu mnogo pametovanja.Od prilike tako, osim ako se radi o izuzetno isposcenom zemljistu. Bitno je da bude vlage u momentu nicanja i nalivanja i da bude relativno cista.
Koliko hraniva se iznese toliko hraniva i treba vratiti ukoliko je sadržaj fosfora i kalijuma u optimumu, ako je sadržaj u manjku onda treba nešto više hraniva vratiti. To je kada se gleda agrohemijski sastav zemljišta na duži rok. U našoj siromašnoj situaciji presudan je finansijski efekat.Više puta se ovde polemisalo o djubrenju soje, i većina učesnika se složila da djubrenje nema velikog finansijskog efekta. Soja rodi taman toliko više koliko košta djubrivo.