Soja 2013.g.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ambrozija velicine 15-20 cm posle dejstva pulsar+dynox+promony
imag0130.jpg
imag0130.jpg

imag0131.jpg
imag0131.jpg
[/IMG]

primecujem da ima jako oprecnih misljenja oko kletoksa. ja sam prskao sa njim i to 1.5 l po h, i sve sto je bilo iznad zemlje je izgorelo , prividno jako lepo....posle odredjenog vremena krece sirak...ko metak...samo tako. nije sisao i izgoreo korenov sistem.iscupam busen , na kome jos stoji prskani sirak izgoreli i skoro osuseni...i mladi...pre deset dana ,predjem sa fokus ultra. em sam gazio dvaput,em sibao soju sa vise otrova nego sto treba,em kad sam trebao da spartam,morao sam da preprskam,em sam potrosio vise novaca...sto rece neki kolega...zavrio sam sa kletoksom za sva vremena....aj zdravo

Agromarket kaže da je za delovanje Kletoksa jako bitna tvrdoća vode. Preporučuju dodavanje amonijumsulfata da bi se sprečilo vezivanje soli za aktivnu materiju.

Ma da imaju razlog zašto ne deluje.Baš sam se spremio da kupim jonizator za vodu.
2011 je ušao kod mene u proizvodnju,2012 sam mu dao drugu šansu i oprostio se sa kletoksom,2013 samo FF,FU i Ažil.Zakon za uskolisne.

Kod mene se svake godine na nekim parcelama stidljivo povećava broj nekog blijedo-žutog sijerka koji je otporan na mnoge herbicide ili traži dosta jaču dozu .:udri:

Jel mesao neko kletox i fusileyd. Ostalo mi u prskalici oko 100 l kletoxa, a treba jos nesto da oprskam od sirka. Posto sam kletoh potrosio moram dodati fusileyd.

- - - - - - - - - -

Isti slucaj imao sam i dodao sam Kletox proslogodisnji koji mi je ostao u Fuzilade. Sprzio sirak iz temelja!!! U vise navrata sam napisao o tom Kletoxu koji ne zasluzuje ni pola para od njegove cene. Sto rece Talianu prosle god. usao u upotrebu i automatski izasao za sva vremena.

Vise je bilo Fuzilejda a manje Kletoxa u tom mixu. Vidim da je skroz sirak unisten. Nezadovoljan sam bio prosle godine kad sam koristio samo Kletox u kolicini od 0.7 l/kj ili 1.2 l/ha!

Kletox jeftin jeste ako uspe tretiranje, ako ne uspe onda je duplo skuplje nego što treba. Kad pogledate ja sam prskao u dozi od 1,75 l/ha, a oni preporučuju 1,2 l/ha. Trebao je da izgori samo tako. Sva sreća pa su mi njive dosta čiste od sirka pa i ovo što nije uspelo neće nešto umanjiti prinos. Čak je i tretiranje sirka bilo na pragu ekonomičnosti, ali kao i svi volim da mi je njiva tip top bez travke pa sam prskao. Gud baj kletox za sva vremena, dobrodošli skuplji preparati.

Vala ni meni više neće u njivu,prošle godine prskao sa 0,8 lit/kj ,i sirak uništen samo delimično mada ga nije bilo mnogo,po meni Fusilade -zakon.

U temi o suncokretu (ili o herbicidima u suncokretu) je neko pisao da je namerno mešao kletoks i fuzilejd i da je bio dobar efekat.
Ja sam mesao i unistio je sirak samo tako,tj.i ne vidi se gde je bio sirak posto je izgoreo!Odlicna kombinacija po meni,samo ne sme ni njiva da bude herbarijum,vec onako fino prosarana i sirak u fazi 20-25 cm maksimalno!

LJudi moji, kakvu sirčinu smo mi uništili sa Kletoksom... Suncokret se nije video od sirka. Stavljena doza 2l/ha i ugljenisao se. A prskao sam i lucerku sa njim dozom 1,5l/ha i super je odradio posao. U lucerki sam morao ići sa njim jer ima najkraću karencu - 30 dana, fjuzilejd ima 45 a fokus 70 dana.

Ja sam poprskao zubacu u Soji(arenda) sa 2l/h Nikas-om(aktivna mat.Kletodim).Ovih dana cu otici da vidim i uslikati...

Djole,ako je zubaca, mislim da si trebao dodati jos pola litre Nikasa. Zubacu je najteze suzbiti.

LJudi moji, kakvu sirčinu smo mi uništili sa Kletoksom... Suncokret se nije video od sirka. Stavljena doza 2l/ha i ugljenisao se. A prskao sam i lucerku sa njim dozom 1,5l/ha i super je odradio posao. U lucerki sam morao ići sa njim jer ima najkraću karencu - 30 dana, fjuzilejd ima 45 a fokus 70 dana.
I Gde je rentabilnost na toj dozi?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh