grunt
Član
Nego sta ce nego proklijati,ne treba dozvliti da dodje do metlicenja!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Postujte sklop biljka kad je posejete na 50 cm pa cete se uveriti da je setva na 70 cm u svakoj godini slabija po prinosu od setve na 50 cm. Primera radi, prilikom setve sorte Balkan na 50 cm treba postovati razmak od 4.4 cm sto znaci 455.000 zrna po ha. Kod nas 99% seju Balkan na razmaku od 3.8 cm a i gusce. Ako pricamo za Trijumf preporuceni razmak je 5 cm na medjurednom razmaku od 50 cm a skoro svi je seju isto ko i Balkan. E pa onda mora biti i trulezi i manje mahuna i na kraju manje prinosa.
Na svojim njivama sam koristio prvi put, ali usluzno sam prskao coveku, kome je potukao u prvoj rundi, i vec se potpuno oporavila . Zato sam i ja danas koristio ove proizvode@ Kristal kako su vam se pokazali ti proizvodi? Da li ste korisrili to vec do sada?
@ Abro ja se nisam licno tebi obaratio vec sam se samo nadovezao na temu. Trulez nastupa najvise u godinama sa dosta kise kad je uglavnom zemlja vlazna a onda nastupaju vruci dani pa zatim opet kise a narocito ako je suvise gust sklop ili soja u monokulturi vise godina za redom.Moram se oglasiti zarad ovog podvučenog teksta.
Pazim na sklop biljaka i sorte koje biram a ipak se pojavila trulež. Nije bitan broj mahuna u ovom slučaju jer dolazi do presecanja stabla i odumiranju biljke.
Neradim xxx hektara da mi površine doprinose već pokušavam to nadomestiti što kvalitetnijom obradom, ispoštovati norme, rokove i ostvariti prinos...tako da u ničemu navedenom nevidim sebe.
Slikano juce zadnja slika, inace dola nema vode,osim kada krenu podzemne(kod nas diktira Tisa-podzemne vode).Posle kise malo bude i procedi.Imal' vode sad u toj dolji, ili je stvarno slikano danas?