Koristite zastareli preglednik. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Svi kažu da nemože , ali ja mislim u lošoj zemlji da može . Napravi probu sledeće godine tamo gdje je ph nizak i manjak humusa , a vjerovatno takve zemlje ima tamo , uradi bez i sa dualom pa vidi.
I sa Senkorom treba paziti, mozda cak i vise nego sa Dualom,imam neke soje sejane na mestu starih salasa tacno se vidi gde je bila zgrada a gde obor za stoku, i danas je soja zuckaste boje na mestu gde su zgrade ili pored kanala,ili uzvisenja na njivama.Sve je u vezi sa kolicinom humusa u zemljistu.
Da li vredi zvati ove iz osiguranja ako su samo listovi izbuseni kod soje (i kukuruza) dakle, stablo je citavo i cvetovi su ostali? Pretpostavljam da ne vredi, pa da se ne cimam, je i po mojoj proceni tu nema neke stete.
Mozes zvati, ali oni ce konstatovati isto sto i ti jer steta do 5-6 % se ne racuna. To nije steta za soju nikakva, ali nije bas da se i obradovala ledu.
Jel mesao neko kletox i fusileyd. Ostalo mi u prskalici oko 100 l kletoxa, a treba jos nesto da oprskam od sirka. Posto sam kletoh potrosio moram dodati fusileyd.
Clan Mindjusar (imao je covek dobrih postova, ako zanemarimo prinose ) e pisao prosle godine o Kletoksu i tu mi je zapalo za oko da NE SME u splitu da se radi. Kletoks ostavlja na sirak kao neki tanak sloj koji ne dozvoljava da korov kasnije apsorbuje hemiju. Ovo jeste da nije split, vec da ide zajedno, ali ipak ako kletoks ima tu "izolacionu" osobinu ja se ne bih igrao. No nek svako radi kako hoce, to je samo moje misljenje.
Upravo sam dobio odgovor od "servisne sluzbe" iz singente koji glasi: "mesaj ako bas moras, ali bolje nemoj"
Dakle necemo mesati vec cemopotrositi pa onda praviti novu turu.
Vidim da spominjete kletox, mogu vam reci da ove godine nisam imao lepo iskustvo sa njim iako sam ga primenio u dozi od 1l/kj, i u soji i u suncokretu. Sirak se uopšte nije osušio kao od galant supera ili ažila. Definitivno je kod mene završio.