Soja 2013.g.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Komsija Spajki, potucena soja nije ona parcela od 20kj pored sirokog puta nju nije dirao, a samo nekih 800m dalje vec je poceo i sve do ovih mojih 8kj koja je tamo do bare kod mosta. Danasnja slika vec uliva nadu za oporavak, i mene interesuje sa cim da prskam
Znam koja ti je njiva,poznajem tvojih ruku delo u ataru :osmeh: , moja psenica sto je stradala je kada predjes most i ides prema asvaltu sa desne i leve strane :kisa:

Kristal,evo danas sam cuo da su se konsultovali inzenjeri poljuprivrede i profesori sa fakulteta i dosli do zaklucka ,,prvo i osnovno pravilo da se neulazi u njivu 21 dan sa nicim,,pa tek onda videti sta joj treba.A planiro da je bar prospartam ,al vidis nesme se nista.

Kod mene je soja koju je tukao led pocela intezivnije da se opravlja tek kad je sunce pocelo da sija, a to znaci u proteklih 7 dana, Do tada je samo stidljivo napredovala, gotovo nepimetno. Sada mi se cini da je napredak znacajniji i vidljiv iz dana u dan. Da li ce prinos biti umanjen i koliko ovog trenutka ne mogu da prognoziram jer zavisi od mnogo faktora. Prosle godine sam imao jednu parcelu gde je nicanje bilo katastrofalno lose i na kraju kad se vrsila dala je cak i bolji rod nego tamo gde je nikla 100 %.
photo00941.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

Ovu srećom nije još ništa tuklo ali je rit i suša u vreme nicanja prilično proredilo,a sada voda i hladnoća .Prvi put radim tu parcelu pa neznam ni šta da očekujem
sdc12039.jpg
[/IMG]
sdc12037.jpg
[/IMG]

steco imam i ja takvu zakasnelu koja je presejana prvo bila sa zitnom a kasnije na 45cm ponegde je nikla i predhodno posejana iako je totalisana valjda nije bila napolju tada, mogu jos ovakve soje dati solidan rod sve zavisi od kise
5urb4l.jpg

Kristal sreća u nesreći je da ti je ta tučena soja posejana žitnom sejalicom i to gušća nego optimalno.
Ako bude 50% dobrog oporavka eto ti sklopa.

Samo jedan jedini vruć dan, kao ovaj iza nas, i soja je počela da raste neverovatnom brzinom...

@Kristal oporavlja ti se soja od leda i to lepo napreduje.Razgovarao sam sa zastitarkom i kaze da nicim ne prehranjujemo dok se ne formira par normalanih listova koji ce moci kako treba da usvoje prehranu preko lista.

Sale ratar, ako takav pravac puštaš i na "Srbobranskoj brazdi" nije ni čudo što uvek budeš PRVI :haha:. Lepa soja nema šta :ppozdrav:. Sale, ti prskaš oko ove 2 bandere da bi ti ostalo čisto, šta misliš koliko bi vremena utrošio član ljusha da isprska sve one dalekovode sa sajlama u svojoj njivi :sta::osmeh:, ne bi mu bio u koži.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh