Soja 2013.g.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
I kod mene Galina polako pocela da cveta,jos jedna prihrana preko lista i gotovo nema vise ulaza u njivu samo kombajn na jesen ako nam da bog da rodi nesto

slikana juce prepodne
20kfa6v.jpg

slikana danas prepodne ista njiva ali soja vise nije ista:zli:

jr2sjq.jpg

j8zk1t.jpg

Nazalost nije, jer je arenda a vlasnik zemlje je registruje, nadam se da ce se donekle vremenom oporaviti

Samo toplije da bude i oporaviće se. Moj post 562 od 31.5. u ovoj temi, o soji zahvaćenoj ledom, tek sada se, posle mesec dana od leda vide znaci oporavka sa 1-2 troliske. Inače, mučila se dosta, proređena je, imaće dosta uticaja na prinos.

Psenice i kukuruze moje njive sam osigurao samo je bilo potrebno brojevi parcela, soju nisam.Presejati necu, sta joj Bog da,pre par godina sam sa Pledge skoro isto ovako unistio soju pa na kraju je dala vise nego one koje nisam prskao.Sacekat cu da krene i onda cu prskati sa necim da ubrzam regeneraciju

Kod osiguranja soje nije potreban broj parcele (kaze se samo ko su komsije),a nije ni posle kada se predaje u trezor tako da si komotno mogao osigurati barem kod ovih kod koih ja osiguravam da ih neimenujem
Могу и координате код осигурања (неких), али не знам да ли у трезору праве проблем ако се наведе само једна тачка.

Kod mene ista slika kristalove soje ,samo sto kod njega ima vlage a moja obrijana na suvo,vetar i led,proso danas kroz nu jedva se vide tragovi traktora,sad neki kazu da je poprskam plavim kamenom sad dal ce joj pomoci,verovatno bi malo pomoglo ali sad stalno kise,ima li neko da je prsko il da je ostavim pa sta joj bog da.

Juce sam obilazio parcele koje je tukao led pre nepune dve nedelje. Na jednoj parceli gde je soja bila u prvom trolistu svaka biljka je bila polomljena iznad ili ispod kotiledona. Po proceni jedno 20% nije krenulo, 30 % se muci i ima listice od 2-3 mm a ostalih 50 % je dosta lepo krenulo.

Nazalost nije, jer je arenda a vlasnik zemlje je registruje, nadam se da ce se donekle vremenom oporaviti
Komsija,poceo sam sinoc da ti pisem poruku da odes da vidis soju, medjutim nisam je zavrsio,zaspao sam.Vidim obisao si je :udri: ,ne diraj je,doce sebi samo ce joj trebati dve nedelje sunca da bi krenula normalno.Tako sam i ja prosao prosle godine pa je ispalo jos i normalan rod.

Cime je prehraniti kad krene,sta predlazete:Nesto sto ima vise azota u sebi ili neku N-P-K formulaciju i koju?

Стручњаци предлажу нешто са амино и хуминским киселинама типа Хумиферт, Исабион, Биоплекс. Такође и Гариша тврди да је то помагало, у поврћу мислим.
Ове године сам користио тај Биоплекс, у кукурузу. Дал је помого он или топлије време, ко ће знати.

I kod mene je ista situacija na soji koju je tukao led pre 17 dana kao kod cicimorica. 50% se solidno oporavlja 20% polako gura a 30% se nece oporaviti. Nisam je prskao sa nikakvom prihranom. Pocinjem u petak sa spartanjem. Razmisljam sa kojom prihranom bi mogla da se oprska. Svaki savet je dobrodosao.

Komsija,poceo sam sinoc da ti pisem poruku da odes da vidis soju, medjutim nisam je zavrsio,zaspao sam.Vidim obisao si je :udri: ,ne diraj je,doce sebi samo ce joj trebati dve nedelje sunca da bi krenula normalno.Tako sam i ja prosao prosle godine pa je ispalo jos i normalan rod.

Cime je prehraniti kad krene,sta predlazete:Nesto sto ima vise azota u sebi ili neku N-P-K formulaciju i koju?
Komsija Spajki, potucena soja nije ona parcela od 20kj pored sirokog puta nju nije dirao, a samo nekih 800m dalje vec je poceo i sve do ovih mojih 8kj koja je tamo do bare kod mosta. Danasnja slika vec uliva nadu za oporavak, i mene interesuje sa cim da prskam

2z65mz7.jpg

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh