Soja 2013.g.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sta vam nije jasnooo!!!,zuti od ogromne kolicine padavina i od hladnog vremena,sta bi moglo drugo,da nije mozda seme u pitanju???,stvarno imate fiks misljenja!

Pa i biljke su u cudu sta ih snaslo skoro usred juna.Koliko su se prosle godine njihovi roditelji pekli bez kapi kise toliko one sada pate za suncem.

Meni Galina zdravo zeleno dva puta sam vec spartao i danas dobio prihranu preko lista za nedelju dana ce zatvoriti redove ako nastavlja ovakvo suncano vreme.Imam 11.5 kj i sve je zdravo zeleno

Sta vam nije jasnooo!!!,zuti od ogromne kolicine padavina i od hladnog vremena,sta bi moglo drugo,da nije mozda seme u pitanju???,stvarno imate fiks misljenja!

Stanislave, preterano ........:haha:. Ok slažem se sa tobom da žutilo nastaje usled hladnog vremena i obilnih padavina ali kako objašnjavaš da dve različite sorte (gorštak i tajfun) udaljene par stotina metara jedna od druge i sad jedna žuti a druga ne ??? Šta sad, jednoj hladno a drugoj nije?????
Možda je to sortna odlika kao kod pionira, neki crvene neki ne, tako i ove soje neke žute a neke ne.:sta:

Moguće , baš tako kombinacija sortne osobine i uslova. Još jedna stvar , ako se na žutom listu kontrasno vide "nervi" , kao nekrotiralo , koko se već kaže , treba uzeti u obzir i nedostatak željeza što je moguće tamo u Vojvodini pogotova ako je visok ph zemljišta. Mi ovde bar sa nedostatkom željeza nemamo problema. :haha:

Momo, Vidim ja da mene moja soja zaj...va, učlanila se u demokratsku stranku pa skroz požutela.Najesen će dobiti izbore......ZMAJA :haha::haha::haha:

Cime prihranjujete soju preko lista?

Formulacija 3x20 3kg po kj i dodam jos 1kg sto sadrzi 20posto Bor-a.Kosta me oko 1000 din po kj al mnogo vredi inace soja jako voli spartanje i to 3-4 puta dok se moze uci

- - - - - - - - - -

Kod nas je jak ovaj Sarajevski SDA , pa se zeleni . Jedino nam kukuruz često nešto crveni pa se brinem.:haha:
Sigurno neka ruska ili Kineska sorta ili novi hibrid Coca-Cola:osmeh:

Kod nas je jak ovaj Sarajevski SDA , pa se zeleni . Jedino nam kukuruz često nešto crveni pa se brinem.:haha:
Па ваљда је то боље него да се црно-жути. :osmeh:
Мада, сад ће да вам организују обележавање Видовдана на њихов начин, па ћемо видети како то иде, и какав је принцип.

Ja mislim da će pasti još jedno špartanje sledeće nedelje, i to je to!

2ugyqug.jpg

Moja soja je juče OPARANA. Oko 14h, krenem ja na njivu, parač zakačen, a ljudi me gledaju i kao da govore ''ovaj će se brzo vratiti kući''.
I vratio sam se... oko 21h... Saldo: Oparano 15 kj soje i 3,5 kj kukuruza pride, a potrošeno oko 25l nafte.

Nemojte žuriti sve je to još trava vaga će na kraju reći koja se najbolje pokazala. Kod mene u selu imam primer gde je soja izuzetno velika i bujna ja pitam domaćina šta joj je dao a on reče 100 kg Ure-e pre setve i 100 kg San-a pred špartanje e sad baš ću pratiti do vršidbe i obavestiti kakav je prinos.

Dal je kasno da se sad preseje soja,ova moja prdnula u cabar,malo losije nikla,malo je tuko led,tako da je retka katastrofa,nista veliko 3,5kj,sejano za svoje potrebe...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh