Soja 2013.g.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Razmak zrna u redu...:bravo:
1-007.jpg
[/IMG]
Mislim da je bitan činilac razmaka zrna u redu i grupa zrenja. Da nemešamo 00 grupu sa II grupom zrenja :cool:

Nikola koji datum je setva, toj tvojoj jos jedna kisa u nalivanju zrna i vise joj i ne treba.

Tamo gde je pozutela soja toje zbog hladnog vremena, reakcija na herbicide ponajvise zbog pulsara, a neznam dali ste primetili da je uvek ako nije ravna njiva javlja se na bregovima uzrok neznam tacno sumnjam na sastav zemlje humus itd.

- - - - - - - - - -

Ostalo mi nitragina od setve pa me zanima da li ce se moci to iskoristiti i do godine.

nevredi ostaviti, uginu bakterije

To i ja isto mislim posto mi je ta zemlja arenda prosle godine sam imao na njoj solidan kukuruz iako je pre toga dugo godina rastao samo sirak i gorusica

nevredi ostaviti, uginu bakterije[/QUOTE]

- - - - - - - - - -

sta se ovo brka sa porukama ovo dole nisam napisao?

a sto da je prskam protiv uskolisnih kad njih nema jer sam je prskao na crno acetohlorom,ovu siroku sam poprskao GALBENONOM i to joj je,kod nas je hemija za soju malo suzena.Jer svi ti herbicidi o kojima vi pricate su kod mojih apotekara svemirski brod.

a sto da je prskam protiv uskolisnih kad njih nema jer sam je prskao na crno acetohlorom

Skoro da i ne moraš, na samom početku slike vidim zubaču (pirevina) i nešto malo u daljini trave "vlasulje". Možda bi ti bilo jeftinije da ošpartaš sad i još jednom kasnije i šta joj Bog da :ppozdrav:

danas spartao 2.3 ha ,valjevka, sejana 25.04, na 70 , razmak 3 cm.....imaje i sad da nice...pa sad imam,kotiledone,prvu ,drugu ,trecu i cetvrtu trolisku...aj zdravo

@Kameni
Ako oprska i isece spartacem imace dogodine ponovo zubace. Ja sam prosle godine to zeznuo, rano sam ospartao i ove godine tacno na mestima gde je bilo rizoma sirka i/ili zubace ponovo ih imam. Drugu njivu nismo ospartali i nema sirka ni u tragovima. Ovako sistematski unistava travu i za dogodine. :ppozdrav:

Soja mi je 5-ta troliska imam Abutilon thaophrasti(teofrastova lipica),danas potražio šta bi to odnelo lepo i našo sam na Agromarketovom sajtu da nosi Dynox i Symphony.Imam i sirka pa sam mislio da ubacim Agil-a i Synphony 8 grama na hektar,ili da ošpartam i šta mu bog da.:ppozdrav:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh