Soja 2013.g.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moje zapažanje sa sojom koju je led potukao u ataru Gložana 11. maja ove godine. Pošto je soja bila u fazi prve troliske i posle grada su ostala samo stabla, soja se nije ništa oporavila i dalje stoji kao i kad je potučena. Parcela je pored puta i svaki dan je gledam kad idem na posao. Po meni tog datuma je bilo bolje presejati kad se moglo. E sad nabavka semena sorte kratke vegetacije je malo problem, ali na današnji datum ja bih ostavio pa kako bude.

Sta moze da bude soji kada vrhovi,tek iznikli listovi zute,nedostatak necega nekog mikroelementa ili samo herbicid plus nepovoljno vreme?

Počinju da niču uskolisni korovi , a ima i dosta zubače . Interesuje me sa koliko Kletoksa da polijem da li je 1l/KJ (1.73l/ha) dovoljno ili da idem na najveću dozu 1.15l/KJ (2l/ha) ?

Imam 3dl Leoparda (od prošle godine) da li bi mogao da ga pomešam sa Kletoxom ?

Leopard je ista akt materija kao Kletoks, tako da moze zajedno.

Pogresio sam. Nije isto, tako da ne znam da li smes ili ne. Pitaj zastitara nekog.

Poslednja izmena:
Stvarno bi trbalo da nađemo nekog zaštitara da posećuje forum , da nam pomogne i da poneki savet . Na forumu ima puno iskusnih , ali nije loše ponekad čuti i reč nauke .

Uz duzno postovsnje ZASTITARIMA.
Ali brate ima i onih koji lupetaju.Na ambalazi pise 1l/h a zastitar-ka ljudima uvaljuje kao 1l na 3 jutra.....

2013-06-01-sicarn-13.jpg
Soja, sejana zitnom sejalicom oko 20. aprila, njiva je bila spremljena za repu, pa sam odustao, ima 300kg npk po kj

Ove gusto sejane soje malo će kosa sa desne strane što izlazi van hedera da omlati.:ppozdrav:

Dušane ja sam isto greškom posejao oko 37kg prilično krupnog balkana po kj okačiću slike kad se bude moglo u atar.Kod mene je bačeno 0kg veštaka po kj tako da će biti zanimljivo da i u žetvi uporedimo rezultat totalno suprotne agrotehnike(ako nas srećom ispreskaču nepogode):ppozdrav:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh