Soja 2013.g.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kod mene prva troliska se tek stidljivo pojavljuje . Kolko još moram čekati da idem najranije sa basagranom , kad na nekim budu troliske biće nekih koje neće imati , oće li im škoditi . Žurim se da dokrajčim neku travu koja je preživjela slabu dozu totala prije nicanja , od ostalih tek poneki čičak već izašo ?
ja som danas oprskao, nije se moglo već cekati, i tako če da radi sistem "čupazon" posle špartanja, išao sam na hektar 0.75 Pulsara i 8 grama Promotera plus Frends, posle par dana ću još jednom prskati, šta preporučujete? Od korova najviše ima ambrozije i čička, Sam Basagran baš i ne odradi dovoljno ali najmanje škodi usevu

a5dwli.jpg

presejana soja razmak redova46cm,bila sejana sa zitnom pa nije dobro nikla.Neke su prezivele total a neke posle totala nikle

Ako nema trave nemoj je pskati samo da je zaustavljaš u porastu odradi špartanje. Soja je lepa ima dobar sklop.

Ako da bog i ne padne kisa ja cu moju soju danas da posejem.Juce sam 2 puta iztanjirao i bacijo djubre.Tu je inace lezala voda do pre neki dan.

Kameni ja bi sacekao da sine krenuce gadija sigurno,posle ce biti kasno kako hoces

Ako budem čekao da sine sunce biće kasno, jer je već sada soja u uzrastu trećeg troliska i ponegde kreće 4. Kao što kaže član MICA 967 da je ne bi zaustavljao u porastu dobiće špartač i to čim vremenske prilike dozvole. Jutros u pola 7 pljusak od 2 litre !!!

Nema cekanja.Pulsar deluje kontaktno i zemljisno.Mislim da ce ovo zemljisno delovanje biti jako vazno posle ovih kisa.Ima da nikne i onaj korov koji je trebao da nikne za 5 godina.Kad sunce uprzi.Bolje da i soja malo boluje nego da ima korova.
Ja sam juce poprskao sve. Drugi put sam prskao jednu njivu sa dozom(o,6 l/h) koja je cista kao kod clana KAMENI.Radi sigurnosti.Bice ove godine borbe sa korovima...
xxx.jpg
[/IMG]

Strasno,jel bar bila osigurana?Mislim,ali tesko da ce se regenerisati-oporaviti.Kao da su je zecevi pojeli...:sta:.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh