Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
ako rešiš da preseješ ja to ne bih dirao setvospremačem već samo usejao pored tih vrsta pa zatim već izniklu soju poprskao totalomAko se ko seća, pisao sam da se bojim za nicanje soje iako sam je sejao na 6-7 cm dubine. I strahovanja su se obistinila, soja mi je jako loše nikla, ali ne u smislu da su puni redovi a ona retka, već da potpuno fale neke deonice u redu. Nadao sam se da će nići nakon kiše s početka nedelje, ali nije. Danas sam obišao jednu njivu i vidim da je u tim deonicama seme uglavnom istrulilo (ima neštio malo što će možda i nići).
Sad ne znam šta da radim, usevanje je nemoguće (a i pitanje je kakvo će tu biti zrenje), a bojim se da poništim tu izniklu soju setvospremačem i presejem je s' obzirom na datum i što trenutno pada kiša i ko zna kad će ponovo moći u njivu.
Koliko loše nicanje soje zahteva presejavanje, tj. kad se presejava soja, kad je nicanje 60%, 70%, ili već koliko? Do sad mi se to nikad nije desilo u soji pa ne znam šta da radim...
Ako se ko seća, pisao sam da se bojim za nicanje soje iako sam je sejao na 6-7 cm dubine. I strahovanja su se obistinila, soja mi je jako loše nikla, ali ne u smislu da su puni redovi a ona retka, već da potpuno fale neke deonice u redu. Nadao sam se da će nići nakon kiše s početka nedelje, ali nije. Danas sam obišao jednu njivu i vidim da je u tim deonicama seme uglavnom istrulilo (ima neštio malo što će možda i nići).
Sad ne znam šta da radim, usevanje je nemoguće (a i pitanje je kakvo će tu biti zrenje), a bojim se da poništim tu izniklu soju setvospremačem i presejem je s' obzirom na datum i što trenutno pada kiša i ko zna kad će ponovo moći u njivu.
Koliko loše nicanje soje zahteva presejavanje, tj. kad se presejava soja, kad je nicanje 60%, 70%, ili već koliko? Do sad mi se to nikad nije desilo u soji pa ne znam šta da radim...