Soja 2013.g.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ta još nije prskana a trebala je biti, neki šok je doživela, verovatno ovaj nagli pad temperature a hoće i do sorte da bude.

pozdrav svima, imam problem na jednom jutru soje jedno tri ara pocela da se suse gornji listovi skoro suvi. neznam od cega bi moglo, prskana je dubinski al kontam da bi se sva susila da je do preparata ,a ne samo taj deo. komsija kaze da je od dubinsog od prosle godine za kukuruz, naznam ni sam bojim se za otalu mada dobro izgleda.

Neko je prskao kukuruze/repu pa je vetar nosio hemiju. Ako je to po ovratinam onda je 100% ovo.

Sto sledi, da je vetar nanosiju hemiju sa neke parcele sa kojom se granici tvoja njiva.

Danas sam bio u ataru naisao na neki suncokret to je strasno,poceo da zuti i trune malte ne!Dali je vlasnik preterao sa himijom il se sa nekim gadno zamerio,ali takodje sam primetio da je kukuruz bled i to u dobrim njivama gde je bilo sojiste,nadjubreno ljudski i dosao sam do zakljucka da je sok od vremena +30,zatim hladna kisa i temperatura od 12 stepeni 7 do 10dana,takodje mislim da se isto desilo soji cim sine ja mislim da ce se sve srediti!

140520131174.jpg140520131175.jpg
Današnje stanje.Ima i koja tek izlazi.Korovi su taman kako treba za prskanje mada ispod kore ima i onih koji nisu izašli a da li će izaći videćemo.Ako noćas ne bude padavima sutra krećemo u prskanje.

Prilozi

• 150420131150.jpg
    150420131150.jpg
    172 KB · Pregleda: 42
Slike od pre par dana

Pričali smo o pokorici

Moj trijumf 40 kg po jutru

Njiva do moje posejana nekoliko dana pre moje.
Na žalost takva je slika atar u našem selu u većini slučajeva je setva urađena žitnom sejalicom i nije valjano.
Sa pneumatskom je uglavnom manje više ok.

Ima i ovakve soje kod nas

- - - - - - - - - -

15052013321.jpg

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh