Soja 2013.g.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Juce zavrsena setva soje na planiranih 12 kj.Potrosio sam 50kg semena po kj sorta Galina kupljen u Ns,seme je jako lepo bez prljavstina

Uter'o im materi i Galini i Valjevki i Trijumfu i Viktoriji sto sam sejao ovih dana sve je bila dorada Feketic ne daj Boze,lepse bude ispod kombajna nego sto su oni tovarili u dzakove. Najlepsi mi je bio Rubin koji sam ostavio i kupovna Sava sto se tice krupnoce semena i komsijin Balkan isto ostavljeno seme,ali krupno kao kliker.

Moram,muka me naterala meter njihove dodje 100 evrica,a pola turbina provuce lomljena i ostali amelj.... al da smo mi zivi i zdravi,sojke ce biti i iduce godine. :ppozdrav:

Pa makar za seme da ostavimo, i meni je do psovanja 1500kg trijumfa sam uzeo iz zadruge nista nije bolja od moje Save , ali nju su pojele svinje::000::pakovali u dzakove od 25 kg po EU standardu samo seme je sklj. kategorije

Ja sam danas uzeo 200kg Fortune, cena je 214e, rok placanja 15.9.
Dorada je PIK Becej, lepo, cisto i sasvim zadovoljavajuce seme.
Sutra sejemo.

Ovih dana što sam sejao uslužno, seme soje je uglavnom izgledalo ovako:
fotografija0284.jpg
[/IMG]
Loma i nije bilo, ali zato grančica i delova stabljike, zelenog i šturog zrna, svega......

И код мене је Сава била лоша, дорада Србобран, али не као овај Горштак. Зато је Максимус чист као суза а иста дорада. Рубин је такође добар, тек по који делић стабљике.

danas posejana soja na 3.5 ha , seme valjevka iz prikolice,sto rece neko,sutra prskanje,afalon i dual gold , po 1 lit...aj zdravo

Lepo se probija napolje nakon 5 dana od setve. Klijavost za sad iizgleda solidna kao i energija. Kisa bi joj dobro dosla, ali izgleda nece jos sto je mozda i dobro jer ce koren u pocetku razvijati prema dole.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh