Koristite zastareli preglednik. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Da pre nedelju dana tačno. Nije bila za prskanje tek poneka otvarala prvu trolisku, pa smo je prošpartali, sad ovo što ostane od korova radimo u split aplikaciji dva puta za nedelju dana i opet špartanje, i ako bog da tamo pred zatvaranje redova opet špartanje...
najbolje bi bilo totalom,palamidu suzbiti u soji nemožeš,bar nije rentabilno,ali deluje na nju sve,ja sam išao 2l Bentamark+10gr Promony+0.35 Rampa sve na hektar sa 0.15% okvašivača,a na palamidu idem naknadno na ogumke sa još 4l/ha Bentamarka 5-6dana posle onog tretmana
a zubaču nosi svaki herbicid za sirak u soji u dozi x2,samo to još ima kade
Napravi neki koktel jer sam ni jedan preparat nece dobiti borbu protiv palamide.Pomesaj Oxon,Pivot,Bentazon i Harmony.Pitaj nekog zastitara u kojoj kolicini
Danas prskao soju,prvi deo split aplikacije.
Pulsar 0,7l/ha+Harmony 5 gr./ha+0,1% okvašivač.
Inače soja nikad lošije nikla(semenska Sava) sejana 10.04. po mojoj proceni 80-85%
Pa je još i zecovi brste,a i neki magarci iz NIS-a traže valda naftu pa je i oni izgazili.
Drugar na jednoj njivi ima dosta sirka iz rizoma. Juce je oprskao sa 0.7l/ha Pulsara, za 5-7 dana prska sa jos 0.5l/ha Pulsara. Da li moze u drugom prohodu da promesa Pulsar i Fusilade ili mora posebno svaki?
Kod mene je sorta Sava nejednako nikla,ali sam sad bio i vec se izjednacava,ako ima vestaka u zemlji nesekiraj se.Ja sam jos u subotu poprskao prvu turu pulsar 1,1l+8g promonija+prehrana na 3kj(1,73ha),stir je gotov,muvar crveni kao i po koji sirak,oko petnaestog jos 1,1pulsara+prehrana pa cemo videti,prosle god je bila dobitna kombinacija(mada najskuplja) sto sam pisao u temi herbicidi u soji.